Kortstondige onweersbui zorgde voor lichte paniek

WESTFRIESLAND – De bui ontstond van het ene op het andere moment net boven Amsterdam en kwam boven Westfriesland tot ontlading. Onweer en kortstondig hevige regen brachten verkoeling maar ook lichte paniek.

Veel mensen in Westfriesland zaten nog buiten, bij sommigen stond de BBQ nog te gloeien toen de bui Westfriesland binnentrok met inktzwarte luchten begeleid met diepe roffels van het onweer dat in de bui zat.

Tekst loopt door onder de foto

Als een duveltje uit een doosje was daar de onweersbui (Foto: Weerstation Medemblik)

Toen de bui Westfriesland weer uit Westfriesland was vertrokken bleek het gelukkig voor velen erg mee te zijn gevallen, in Medemblik viel 2mm neerslag, in andere delen van Westfriesland tot 5mm.

Maar het was vooral het kortstondige hevige onweer in boven Andijk en Enkhuizen dat opviel, in Enkhuizen was de inslag in een boot zo hevig dat mensen door de drukgolf tegen de grond werden gedrukt en het brandalarm bij een bedrijf in de buurt spontaan af ging.

De inslag zorgde voor een beginnende brand aan boord van de boot maar deze kon snel worden geblust door omstanders, de toegesnelde brandweer controleerde nog wel even voor alle zekerheid of de brand echt uit was.

Voor vandaag staat er meer regen en onweersbuien op het programma..

[signoff]

Reageren via facebook