15.1 C
Medemblik
7 juli 2020 21:29
Medemblik Actueel.

Medemblik straks de poort naar de sahara? (Foto: shutterstock)
(Foto: shutterstock)

Het weer voor Medemblik, het wordt vandaag bloedheet

MEDEMBLIK – Bloed, en bloedheet wordt het vandaag. Normaal is het op 26 juli zo rond de 22 graden maar vandaag gaan we daar ver overheen met 31 á 32 graden. Tropisch heet dus in Medemblik. 

De dag start wisselend bewolkt maar al snel lost de meeste bewolking op en wordt het vrij zonnig waardoor de temperatuur snel richting de 30 graden oploopt om vanmiddag te stoppen bij 31 á 32 graden, geen record, dat staat op bijna 34 graden. De wind is vrij matig en waait uit het noorden tot noordoosten. In de nacht naar vrijdag daalt het kwik niet verder dan tot een graad of 22. Een zeer zwoele nacht dus.

Vrijdag wordt een copie van vandaag alleen waait de wind dan uit het oosten/zuidoosten en voert nog drogere lucht met zich mee zodat de zon vrijwel ongehinderd haar ding kan doen.

Het weekend verloopt  met twee gezichten, zaterdag is het met 22 graden een fors stuk frisser, maar voor velen is het wel een stuk aangenamer. Ook is er meer bewolking en uit deze bewolking zou soms wat neerslag kunnen vallen waarbij een klap onweer niet is uitgesloten.

Zondag trekken de buien weg en is het met 24 graden ook weer iets warmer. De wind waait net zoals op zaterdag uit het zuidwesten en neemt redelijk wat bewolking met zich mee waardoor het geen volop zonnige dag gaat worden.

Kijken wij even naar volgende week, dan zien we op dinsdag nog een kleine kans op wat neerslag maar de rest van de dagen is het gewoon weer volop zomerweer met overdag temperaturen van rond de 25 á 26 graden en in de nachten rond de 17 graden.

Voor meer weer, kijk op de website van ons weerstation.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?