Weerbericht Medemblik – veel zon en warm

MEDEMBLIK – Na een frisse start van de woensdag loopt de temperatuur al rap op richting de 20 graden om vanmiddag uit te komen op 22 mogelijk lokaal zelfs 23 graden. De wind waait met een matige kracht uit het oosten tot zuidoosten en voert warme lucht uit het zuiden van Europa met zich mee. In de nacht naar donderdag komt er wel meer bewolking waardoor de temperatuur niet veel verder zal dalen dan naar een graad of 12.

Donderdag is er meer bewolking dan vandaag maar ook dan blijft de temperatuur ’s middags oplopen naar 22 á 23 graden. De wind draait wat meer naar het zuiden en blijft matig, 4Bft, van kracht. Vrijdag waait de wind uit het zuidwesten en voert frissere lucht met zich mee en dat gaan we merken ook, maximaal 18 graden in de middag is toch 4 á 5 graden frisser dan vandaag en morgen.

Het weekend start op zaterdag met veel zon en een matige wind uit het zuidoosten waardoor het lokaal 23 tot 24 graden kan worden, in de nacht naar zondag komt er bewolking binnendrijven, uit deze bewolking gaat zondag wel wat neerslag vallen, berekeningen laten een neerslag hoeveelheid van lokaal 6mm zien, door deze bewolking en neerslag wordt het niet veel warmer dan een graad of 18, nog steeds ruim boven normaal voor de tijd van het jaar.

Na het weekend gaan we terug naar de normale waarden voor oktober, overdag rond de 15 á 16 graden en in de nachten rond de 10 graden. De wind draait via het zuiden naar het zuidwesten en voert wat meer onstabielere lucht met zich mee waardoor de kans op buien gaat toenemen.

Voor meer weer kijkt u op de website van ons weerstation.

Reageren via facebook