Weerbericht Medemblik: buien met kans op onweer

MEDEMBLIK – Ons weer komt de aankomende dagen uit het westen en dat wil dus zeggen, onbestendig, nat en lagere temperaturen dan normaal voor de tijd voor het jaar.

Vandaag kan het lokaal even flink gaan plenzen en daarbij is de kans op onweer niet uitgesloten, lokaal kan er tot 30mm aan regen gaan vallen. In de loop van de middag klaart het weer wat op en komt ook de zon om de hoek kijken.  De middagtemperatuur blijft steken bij een graad of 18 á 19 bij een matige, maar tijdens een (onweers)bui aantrekkend naar vrij krachtig tot krachtig. In de nacht naar woensdag daalt het kwik naar een frisse 12 graden en klaart het deels op.

Woensdag is op de temperatuur na een kopie van vandaag, overdag enkele buien maar ook zonnige momenten. De temperatuur loopt op naar 20 á 21 graden bij een matige wind uit het zuidwesten. Aan het einde van de middag trekt de bewolking dicht en gaat het regenen, lokaal kan er dan weer flink wat neerslag gaan vallen.

[signoff]

Reageren via facebook