Inwoners Medemblik willen oplossing bedelende vrouw Medemblik

MEDEMBLIK – De overlast die de vrouw veroorzaakt in Medemblik komt veel inwoners van de inwoners van Medemblik de keel uit, de vrouw is niet alleen overdag bezig jan en alleman aan te klampen maar belt nu ook ’s avonds én ’s nachts bij huizen aan.

Afgelopen nacht was het wederom raak, bij diverse huizen in de binnenstad van Medemblik werd midden in de nacht aangebeld, vaak de bewoners van de woning de stuipen op het lijf jagend.

Zo ook bij Samantha Thepen, rond 4 uur werd daar aangebeld maar Samantha durfde niet naar beneden te gaan, toen de vrouw nog 2x aanbelde ging ze toch even kijken en deed de deur open waarna de vrouw vroeg of zij 35 euro voor haar had om naar Lutjebroek te gaan.

Samantha vertelde de vrouw dat zij geen geld had en dat ze weg moest gaan anders werd de politie gebeld, rond 5 uur heeft Samantha toch uit voorzorg nog de politie gebeld en die zouden gaan kijken of ze de vrouw konden vinden.

Eerder liet de gemeente Medemblik aan de redactie al weten dat de gemeente samen met diverse instanties bezig is om een oplossing te zoeken voor deze vrouw, ze is bekend bij de gemeente die op de hoogte is van haar achtergrond.

Het probleem is dat in Nederland niemand tegen zijn of haar wil kan verplicht kan worden om zorg te accepteren, alleen via de rechter kan dit gedaan worden.

Heeft u ook deze ervaring met deze vrouw, bel dan de politie via 0900-8844.

[signoff]

Reageren via facebook