16.6 C
Medemblik
9 juli 2020 12:30
Medemblik Actueel.

Het windpark Fryslân gezien vanaf de Afsluitdijk

Gruwel: Hollands Kroon sluit komst windpark in het IJsselmeer niet uit

HOLLANDS KROON – De gemeente Hollands Kroon wil niet uitsluiten dat er een windmolenpark in het IJsselmeer voor de kust van de Wieringermeer wordt gebouwd.

Als straks het Windpark Wieringermeer gereed is is er alleen nog ruimte voor een paar windmolens in de windparken van de Waardpolder en de Groetpolder. Op de andere locaties kunnen alleen nieuwe windmolens komen als deze de oude vervangen voor gelijke of kleinere turbines, hierbij is verplaatsing van de windturbines ook mogelijk. Maar dit is maatwerk kan enkel plaatsvinden als de ruimtelijke – en leefkwaliteit wordt verbeterd en er moet voldoende maatschappelijk draagvlak zijn en de overlast voor de omwonenden moet tot een minimum worden beperkt.

Windpark in het IJsselmeer

Hollands Kroon laat weten dat zij het niet onmogelijk kan maken dat er een windpark voor de kust van de Wieringermeer in het IJsselmeer kan worden gebouwd, Hollands Kroon sluit een nieuw windpark op het land wel uit.

Het is voor nu nog onduidelijk of de gemeente Hollands Kroon al aanvragen heeft binnengekregen om een windpark in het IJsselmeer voor de kust van de Wieringermeer te mogen gaan bouwen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?