12.4 C
Medemblik
8 juli 2020 01:34
Medemblik Actueel.

Foto: HBP Media

Kruidenrijke akkerranden nu al succes..

MEDEMBLIK – Het project Bloem- en Vogelrijke akkerranden is al enkele jaren een succes. Boeren in Westfriesland maken gebruik van een subsidieregeling van de Provincie Noord-Holland om kleine stukjes van hun land om te toveren tot een kleurrijk gebied vol bloemen en kruiden.

Waarom inzaaien met bloemrijke kruiden?

Voor de inwoners en de recreanten in Westfriesland levert dit een aantrekkelijk landschap op. Het initiatief is tegelijk van essentieel belang voor de biodiversiteit in het buitengebied. Vogels, bijen en vlinders zijn ons al jaren dankbaar.

De bloem- en vogelrijke kruidenmengsels bestaan uit Cosmea, Phacelia, Meisjesogen, Klaproos, Boekweit, Gele Kamille en nog ca. 10 soorten!  De mengsels zijn niet woekerend en bevatten geen ruigtekruiden.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: HBP Media

Groot diversiteit aan vogels en insecten

Door het grote aanbod aan bloemen en kruiden komen daar automatisch insecten op af die op haar beurt weer zorgt voor een grote diversiteit aan vogels die jarenlang verdwenen zijn geweest van onze akkergronden.  Maar ook zorgt het er voor dat de boeren veel minder bestrijdingsmiddelen hoeven te gebruiken,  door de aanwezigheid van insecten die weer andere insecten eten kan op een veld nu kruidenrijke akkerlanden aanwezig zijn tot vele procenten minder bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?