10.3 C
Medemblik
26 mei 2020 09:23
Medemblik Actueel.

Foto berkenwantsen: Toos Brink

IVN West-Friesland – ontdek het Zanddepot

REGIO – Natuurliefhebbers kunnen zondag 7 mei o.l.v. gidsen een rondwandeling maken door het terrein van het Staatsbosbeheer ten noorden van Grootebroek.

Zanddepot

Het Zanddepot ligt midden in de kleipolder en is een natte cel met rietvelden, plas-drasgebied en omsloten door bos. Met een afwijkende flora en fauna t.o.v. de omgeving. Tijdens de verkaveling in de jaren ’70 was het een zandopslagplaats voor wegen die werden aangelegd. Gewoonlijk is dit natuurgebied niet geopend voor het publiek.

Verzamelen om 14.00 uur bij het hek van SBB-terrein aan de Dijkgraaf Grootweg / Grootslagweg 9 te Andijk. De excursie is gratis en duurt zo’n anderhalf uur. In verband met de begroeiing worden deelnemers aangeraden een lange broek en stevig schoeisel te dragen.

Reageren via facebook