Weerbericht Medemblik: perioden met zon, mogelijk een bui

MEDEMBLIK – De ergste hitte is voorbij, de temperaturen komen niet meer boven de tropische waarde van 30 graden, maar voor de ergste hitte ook uit de huizen is, dat duurt nog wel een tijdje.

Vandaag zijn er perioden met zon maar is er ook bewolking, uit deze bewolking kan mogelijk een enkel spatje regen vallen al is de kans niet heel groot, de meeste neerslag wordt berekend voor het zuiden van onze provincie, daar kan dan ook een klap onweer tussen zitten.

De wind is overwegend matig van kracht maar aan het water kan de wind soms even vrij krachtig worden. De middagtemperatuur ligt met 28 á 29 graden een stuk lager dan de afgelopen dagen. In de nacht naar zondag daalt het kwik voor het eerst weer onder de 20 graden, zo rond de 17 graden zal het gaan worden.

Zondag is er meer ruimte voor de zon maar de oost/noordoostelijke wind zal nog steeds vrij warme lucht met zich meevoeren, in de middag loopt de temperatuur op naar rond de 27 graden, om in de nacht naar maandag te dalen naar rond de 17 graden.

Na zondag verandert het weerbeeld wel behoorlijk. De wind gaat vanuit het oosten/noordoosten draaien naar het westen/zuidwesten en er komt onstabiele lucht naar onze regio, maandag zullen wij er nog niet al te veel van merken, of het moet de temperatuur zijn, die zal rond de 24 graden gaan liggen.

Dinsdag overdag overwegend zonnig en met een middagtemperatuur van rond de 25 á 26 graden, aan het einde van de middag/dinsdagavond neemt de kans op buien toe. Woensdag gaat een regenachtige dag worden waarbij onweer niet is uitgesloten.

[signoff]

Reageren via facebook