Medemblik Actueel.

Foto: Shutterstock
Weerberichten

Weerbericht Medemblik: bewolkt en kans op een bui

MEDEMBLIK – De temperaturen zijn weer op een normaal peil beland maar dat wil niet zeggen dat het ook direct weer hoogzomer is. Integendeel, vandaag zal de zon zich maar sporadisch laten zien en overheerst de bewolking, en neemt in de loop van de dag de kans op neerslag toe. Met de temperatuur zit het wel snor, 21 á 22 graden bij een matige wind die uit het zuiden tot zuidwesten waait. Door de dichte wolkenband zal in de nacht naar vrijdag de temperatuur niet verder dalen dan tot een graad of 17.

Vrijdag is er wat meer ruimte voor de zon, loopt de temperatuur op naar 22 á 23 graden maar in de loop van de middag gaan zich buien ontwikkelen. De wind is overwegend matig van kracht en waait uit het zuiden/zuidwesten.

Het weekend kent twee gezichten. Zaterdag komt er vanuit het zuidwesten een front over ons land waaruit lokaal enkele stevige buien gaan vallen die gepaard kunnen gaan met een klap onweer. Met 21 graden is de temperatuur precies op het jaarlijkse gemiddelde.

Zondag is het zonnig maar er zijn ook wolkenvelden, het blijft droog en met 21 graden is het mooi zomersweer. De wind draait wel naar het westen maar het blijft droog. Na zondag gaat de temperatuur verder omhoog richting de 28 graden op dinsdag.

Voor meer uitgebreid weer kijkt u op de website van ons weerstation.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageren via facebook