Weerbericht Medemblik – zonnige perioden maar ook kans op stapelwolken

MEDEMBLIK – De bewolking bleek vrijdag toch hardnekkiger dan gedacht, de verwachting was dat aan het begin van de middag deze zou breken waarna de zon ruimte kreeg om te schijnen, dat dit pas aan het einde van de middag gebeurde was toch wel een tegenvaller. Vandaag is er dan wel veel ruimte voor de zon maar pas nadat lokaal de mist is opgetrokken. De wind waait uit noordoosten en is zwak 2Bft. De middagtemperatuur loopt op naar 18 graden maar uit de wind en in de zon voelt het enkele graden warmer aan.

Zondag wordt een zonnige dag waarbij de temperatuur oploopt naar 19 mogelijk 20 graden. De wind waait nog steeds uit het noordoosten en is zwak 2Bft. Na zondag krijgen wij t/m vrijdag een paar droge dagen met veel zon al komen er vanaf donderdag wel enkele stapelwolken onze regio binnendrijven omdat er en front onze kant op komt. Overdag temperaturen van rond de 19 á 20 graden in de nachten daalt het kwik naar 11 graden.

Vanaf volgend weekend neemt de kans op regen dan weer toe en daalt ook het kwik weer naar 16 á 17 graden overdag. Maar zover is het gelukkig nog niet, eerst een paar dagen met zon.