Bente Kerkhoff red de eer voor Nederland

OOSTWOUD – Je kan de baan de schuld geven, waar heel veel sporters over klaagden, maar dan nog is het WK Inlineskaten voor de Nederlandse ploeg op een behoorlijke deceptie uitgelopen.

Daar waar de topfavorieten uit Colombia met bijna alle medailles aan de loop gingen, waar onze zuiderbuur Bart Swings de nodige gouden en zilveren medailles pakte, waar de Italianen boven verwachting goed presteerden, moet de ploeg uit Nederland toch eens goed in de spiegel kijken.

Het is aan Bente Kerkhoff te danken dat er tenminste nog een medaille naar huis wordt meegenomen, zilver op de puntenkoers, anders stond Nederland met lege handen.

Uithuilen, kijken waar het mis is gegaan en gelukkig zijn er volgend jaar weer wereldkampioenschappen inlineskaten. Nederland was dit jaar in geen verte sterk genoeg om zich te kunnen meten met de absolute wereldtop.

[signoff]

Reageren via facebook