3.6 C
Medemblik
18 januari 2021 01:04
Medemblik Actueel.

VVD en PWF: ‘geen leges voor parkeervergunning bewoners binnenstad Medemblik’

MEDEMBLIK – ‘Je kan mensen niet zomaar gaan opschepen met iets waar ze nooit om gevraagd hebben en er dan ook nog eens geld voor gaan vragen.’ Zo reageerden Mark Raat(VVD) en Siem Zeilemaker(PWF) op de motie van D66 tijdens de discussie over het parkeren in Medemblik.

In deze motie werd opgeroepen om de bewoners van de binnenstad van Medemblik en dan vooral die in het oostelijke deel van de binnenstad een parkeervergunning te geven zodat zij gewoon kunnen parkeren in de binnenstad. Mensen zonder een parkeervergunning moeten straks buitendijks parkeren op het nieuwe parkeerterrein dat daar gaat worden gerealiseerd.

D66 noemt het vooral erg jammer dat nu de rest van de gemeente Medemblik moet opdraaien voor de vergunningen voor de bewoners van de binnenstad van Medemblik, de felle weerstand van, zoals zij het noemen, ‘de fractie Medemblik Parkeert zorgde voor nog even een felle discussie tussen Mark Raat aan de ene kant en Geert Mos (D66) aan de andere kant.

,,In het coalitieakkoord werd slim voorgesorteerd door te stellen dat het parkeren in Medemblik gratis moet zijn. Wat op zich bijzonder is als je nog niet weet wat de kosten zijn van nieuw te bouwen parkeerplaatsen. Het college gaf hier vervolg aan door te stellen dat er voor de leges van parkeervergunningen geen kosten in rekening gebracht mogen worden. Wij kennen geen steden die parkeervergunningen gratis uitdelen. En logisch want er zitten kosten aan leges: om te handhaven en administratiekosten. Mindervaliden betalen net zo goed voor de leges van een invalidenparkeerkaart dus waarom de inwoners van Medemblik niet voor een parkeervergunning? Natuurlijk, betalen is niet leuk, een historischestad vol auto’s ook niet.” volgens Geert Mos

Waarop Raat en Zeilemaker er met een gestrekt been ingingen door te melden dat de bewoners van de binnenstad nooit om een vergunning hebben gevraagd.

Zonnepanelen en groene stenen

Op het nieuwe parkeerterrein zal de bestrating vooral bestaan uit zogenaamde ‘groene stenen stenen die poreus zijn en het regenwater beter doorlaten. Ook gaat worden gekeken naar de mogelijkheid van zonnepanelen op het nieuwe parkeerterrein waar de auto’s onder kunnen parkeren.

Gemeentebelangen ziet het liefst dat op het nieuwe parkeerterrein ook een toiletgebouw komt waarbij de mogelijkheid om een fiets te huren ook mogelijk moet zijn en vanaf dit terrein kan dan ook de toeristentram gaan rijden.

[signoff]

Reageren via facebook