Medemblik is klaar voor de zomer. Krachten zijn zichtbaar gebundeld

MEDEMBLIK – Medemblik op de kaart voor de toeristische bezoeker. Dat was het doel van de gemeente en het toeristisch platform. Mét resultaat! De promotiecampagne Medemblik Rijk aan Verhalen omvat een geheel aan crossmediale uitingen: online, offline en in het straatbeeld. Eén look, één feel, één campagne. 

Toeristisch coördinator Maaike Steltenpool is trots op waar toeristisch Medemblik nu staat. Als verbinder tussen de gemeente, het toeristisch platform en toeristische en recreatieve ondernemers ziet ze dat haar rol vruchten afwerpt: “Met lokale ondernemers, musea en creatieve partner Westfris zijn verschillende promotieactiviteiten opgezet. Het is mooi om te zien dat ondernemers elkaar weten vinden. Vanuit die samenwerking is een compleet aanbod ontstaan, waarmee we als één geheel naar buiten treden, dat is belangrijk voor de bekendheid en de zichtbaarheid, terwijl iedere ondernemer wel de eigen identiteit behoudt.”

Zichtbare samenwerking

De afgelopen jaren werd onder meer de website www.visitmedemblik.nl gelanceerd. Hierop staat al het toeristische en recreatieve aanbod, inclusief evenementen in de regio Medemblik. Ook is er een actief social mediaplan opgestart, jaarlijks verschijnt het magazine Rijk aan Verhalen en zijn er verschillende brochures gemaakt, zoals een vaar- en visfolder voor binnenwateren in de hele gemeente en een stadplattegrond. “Ook in het straatbeeld wordt de identiteit steeds meer zichtbaar”, aldus Steltenpool, “De Citytours bus, die al langer rondrijdt om bezoekers te vervoeren, is gewrapt in de nieuwe huisstijl. De Segway, een nieuw initiatief van de plaatselijke Centrumgroep ondernemers, is mede met subsidie van de gemeente aangeschaft. De organisatorische planning en personele invulling wordt verzorgd door Stadshavens Medemblik. De Segway rijdt als toeristisch informatiepunt rond tijdens evenementen en drukke dagen. De bestuurder deelt folders uit beantwoordt vragen van toeristen en geeft informatie over wat er allemaal te doen is.”

‘Kom aanwaaien’ deze zomer

Speciaal voor de drukke toeristische zomermaanden staat de speelse zomercampagne ‘Kom Aanwaaien’ centraal. Deze sluit aan bij waar de stad om bekend staat. Want Medemblik is rijk aan wind en water. Aan fijne stranden langs het IJsselmeer. Aan uitgestrekt vaarwater in het achterland. Aan idyllische dorpen. Aan unieke musea. En niet te vergeten: rijk aan historie. Redenen genoeg om te komen aanwaaien in Medemblik stad en de omliggende dorpen. Er staan deze zomer talloze activiteiten en evenementen op het programma bij musea, in de recreatiegebieden, vanuit de horeca en de winkeliers. “Medemblikker ondernemers die aan willen haken, zijn zeker welkom!”

XXL windmolen

Symbool van de zomercampagne is de XXL windmolen, die toeristen op diverse plekken in de gemeente kunnen vinden. Ze kunnen ermee op de foto, waaraan leuke acties zijn verbonden om de bezoeker te verleiden langer te blijven of terug te komen naar het mooie Medemblik. Steltenpool: “Medemblik is voor jonge gezinnen, voor de actieve genieter én de Noord-Hollander een mooi vakantiegebied of leuk voor een dagje uit. We hebben veel aantrekkelijk aanbod dicht bij elkaar. Ons doel is om de bezoeker optimale beleving te bieden. Medemblik is er klaar voor!”

Haak aan en doe mee!

Kijk op visitmedemblik.nl voor het complete aanbod én om je aan te melden voor mogelijke samenwerking. Je bent van harte welkom om je ideeën te delen!

[signoff]

Reageren via facebook