Medemblik Actueel.

MFC De Bloesem in Wognum
Medemblik Sport

Samenwerkende Wognumse Zaalsportverenigingen willen liever permanente sporthal

WOGNUM – De Samenwerkende Wognumse Zaalsportverenigingen willen dat de gemeenteraad en het college nogmaals de optie van een permanente sporthal in Wognum gaan bekijken. Gesteund door de kernraad Wognum en 600 handtekeningen denken de Samenwerkende Wognumse Zaalsportverenigingen dat dit voor de sportverenigingen in Wognum de beste oplossing is.

De gemeente Medemblik laat onderzoek doen naar een semipermanente hal en nu hebben de Samenwerkende Wognumse Zaalsportverenigingen besloten om ook een onderzoek te gaan instellen naar een permanente hal bij de Bloesem of op het terrein van De Spartanen. De bedoeling is om dit onderzoek gelijktijdig met die van de gemeente af te hebben waarna de gemeenteraad kan gaan beslissen over de 3 beschikbare opties.

Geen tijdelijke opblaashal

De Samenwerkende Wognumse Zaalsportverenigingen (SWZV) vinden het jammer dat er van de tijdelijke plaatsing van een opblaashal wordt afgezien waardoor de capaciteitstekort ook in het seizoen 2019/2020 een groot probleem blijft en met name de handbalvereniging Spartanen opnieuw zwaar gedupeerd wordt.

In een brief aan de gemeenteraad schrijft het SWZV: ,,Op basis van de huidige roosters kan de handbalvereniging Spartanen uitsluitend op de dinsdagavonden in de Bloesem terecht en zullen zij op de maandag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagavonden naar sporthallen buiten Medemblik moeten uitwijken. Ook ziet het er, wederom op basis van de roosters van het afgelopen seizoen, naar uit dat hun teams een
flink deel van hun thuiswedstrijden in sporthallen buiten Medemblik moeten afwerken. Ook de volleybalvereniging Wognum heeft behoefte aan aanvullende trainingstijd en is dus gebaat bij de komst van een tijdelijke oplossing oftewel een blaashal.

Geluidsoverlast opblaashal

Bij een bezoek aan de opblaashal van AZ in de Zaanstreek blijkt dat de aggregaat die de hal moet opblazen de nodige geluidsoverlast veroorzaakt, de SWZV laat weten daar onderzoek naar te laten doen om te kijken hoe het geluidsniveau tot een minimum beperkt kan worden. .

Een opblaashal is een tijdelijke oplossing maar is voor de SWZV alleen bespreekbaar als er voldoende draagvlak is in de omgeving waar de opblaashal komt te staan.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook