Weerbericht Medemblik – Overwegend bewolkt tot de middag.

MEDEMBLIK – Na een koude nacht waarbij lokaal de temperatuur tot -8 is gedaald hebben wij vandaag te maken met soms flinke zonnige perioden maar ook zijn er nog wel wat stapelwolken aanwezig. De middagtemperatuur loopt op naar rond of net onder het vriespunt en dit alles bij een zwakke wind waaiend uit het oosten tot zuidoosten. In de nacht naar vrijdag daalt het kwik weer flink en gaat het lokaal streng vriezen tot -10.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Vrijdag draait de wind via het zuiden naar het zuidwesten en dat gaan wij ook direct merken aan de temperatuur die met 4 graden een stuk hoger ligt dan vandaag en de afgelopen dagen. Met de zuidwestelijke wind wordt ook direct een stuk vochtigere lucht aangevoerd en kan het later op de vrijdag gaan sneeuwen wat later overgaat in regen. In de nacht naar zaterdag vriest het niet meer.

Het weekend verloopt warm voor de tijd van het jaar dankzij de aanvoer van vochtige warme lucht van boven de oceaan. Zaterdag 8 graden overdag en 5 graden in de nacht, zondag 7 graden en dan 4 á 5 graden in de nacht naar maandag.

Elke dag vallen er wel enkele regenbuien waardoor de nu nog aanwezige sneeuw snel zal verdwijnen en het ijs dat nu op de diverse sloten ligt broos zal gaan maken.

Na dit weekend blijft overdag de temperatuur ruim boven nul en ook in de nachten vriest het niet meer.

[signoff]

Reageren via facebook