Zondag 29 mei: Omloop van Wervershoof

WERVERSHOOF – Zondag 29 mei organiseert de Stichting Westfriese Wielerevenementen (SWW) de Rabobank Westfriese dorpenomloop te Wervershoof. Ook dit jaar heeft de organisatie zijn best gedaan een afwisselend programma samen te stellen. Zo keren onder andere de Elite dames terug op het weer beschikbare parcours Raiffeisenlaan-Dorpsstraat-De Hoek-Simon Koopmanstraat-Europasingel voor een criterium.

Het programma

Het veelzijdige programma begint om 09:30 uur met de landelijke Jeugd categorie 5, 6 en 7 voor een criterium van 30 kilometer op de kleine ronde; Raiffeisenlaan-Dorpsstraat-De Hoek-Simon Koopmanstraat-Europasingel.

Om klokslag 11:00 uur starten de Elite dames voor een criterium van 60 kilometer op hetzelfde parcours. Bij de dames zal onder andere Tessa Neefjes aan de start verschijnen, deze Wervershoofse won recentelijk de koers in Nieuw-Vossemeer. Andere deelneemster uit de regio zijn: Nina Buysman uit Bovenkarspel en Kristine Wijdenes uit Opperdoes.

Na de huldiging om 12:30 uur gaat het programma om 12:45 uur verder met het officieus Nederlands Kampioenschap Sportklasse heren. Zij zullen 60 kilometer op het grote parcours afleggen; Raiffeisenlaan-Dorpsstraat-De Hoek-Zijdwerk-Molenweg-Parallelweg-Vok Koomenweg-Europasingel. Brian Burggraaf verschijnt aan de start om zijn titel van vorig jaar te verdedigen. Ook deelname uit omliggende dorpen is groot, deelnemers zijn onder andere: Johan Berga, Jaap Dudink, Theo Ligthart, Simon Schouten en Robin Schweigl.

De Elite heren verschijnen om 14:45 uur aan de start voor de Grote Omloop van Wervershoof; 120 kilometer over het grote parcours. Hier gaan onder andere Tim Groot uit Bovenkarspel en voormalig Wervershover Bart Mol van start. Rond 18:00 uur mag de winnaar de bloemen in ontvangst nemen van rondemiss Nina Heddes.

De dag eindigt met de Pedaleurs en andere geïnteresseerden uit de gemeente Medemblik (zonder KNWU-licentie) die van 18:00 tot 18:45 uur de strijd met elkaar aangaan op de kleine ronde.
SWW nodigt een ieder uit om de deelnemers aan te moedigen en te komen genieten van de gezelligheid langs het parcours. Vanaf 14:00 kan men terecht op het plein voor de Dekamarkt voor een drankje, vanaf 17:00 speelt hier de band ‘Motel 35’. Dit alles wordt georganiseerd door de plaatselijke horeca ‘Come Together’.

Praktische informatie

Vanaf 08:00 uur kunnen deelnemers zich inschrijven en omkleden bij Sport- en Wellnesscenter De Dars, Europasingel 114-116 te Wervershoof.
Kijk voor meer informatie op: www.knwu.nl of op de Facebookpagina ‘Wielerronde Wervershoof’.

Tot slot

De wielerronde kan niet plaatsvinden zonder de inzet en het enthousiasme van alle betrokken vrijwilligers. Ook zonder de financiële bijdrage van sponsors kan dit evenement niet plaatsvinden. SWW wil dan ook alle vrijwilligers en sponsors hartelijk bedanken.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.