16.4 C
Medemblik
20 mei 2020 22:29
Medemblik Actueel.

Archieffoto (Foto. V.W. West-Frisia)

Wielrennen: Tessa Neefjes wint Westerland Offroad Challenge

WESTERLAND – Vorig jaar zag hij de zege op nog geen kilometer van de meet uit zijn vingers glippen. Ditmaal ging Joris Blokker wel aan de haal met de winst in de Westerland Offroad Challenge. De Wieringerwerfer ging al vroeg in de wedstrijd op avontuur. Achter hem zette het West-Frisia duo Joury Ottenbros/Eit Visser de achtervolging in.

In de slotfase naderde Ottenbros. Waar Blokker vorig jaar Tino Haakman in de slotmeters nog langszij zag komen, wist de rijzige renner van Monkeytown ditmaal, mede door een schuiver van Ottenbros, de concurrentie af te houden. Achter de Fries Visser, legde Kai Blokdijk, de winnaar van de Sportklasse wedstrijd in Warmenhuizen, beslag op een vierde stek.

West-Frisia was goed vertegenwoordigd in de toptien. Bovenkarspelder Tim Groot snelde naar plaats vijf, terwijl Rijpenaar Dorus de Rijk als zesde de meet passeerde. De bij West-Frisia vertrekkende Robbert-Jan Mol kwam als zeven over de eindstreep. De Nibbixwouder zag nieuwkomer Alexander Konijn naar een achtste plaats snellen. Ook Hoogwouder Erik Mooij haalde als tiende en zevende West-Frisiaan de toptien. Wervershoofse Tessa Neefjes ging met de zege aan de haal bij de vrouwen.

Uitslag: 1. Joris Blokker, 2. Joury Ottenbros, 3. Eit Visser, 4. Kai Blokdijk, 5. Tim Groot, 6. Dorus De Rijk, 7. Robbert-jan Mol, 8. Alexander Konijn, 9. Nico van Langen, 10. Eric Mooij, 11. Derk Plooijer, 12. Ivan Beerepoot, 13. Bas Vriend, 14. Niels Eriks, 15. Bauke Hylkema, 16. Christian Ooijevaar, 17. Volkert Meinsma, 18. Ruud Appelman, 19. Harry Sweering, 20. Michel Koopman

Reageren via facebook