20.1 C
Medemblik
20 mei 2020 21:40
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik: op naar de tropische temperaturen

MEDEMBLIK – Vandaag gaan we dit nog niet meemaken, de temperatuur blijft steken bij een graad of 19 mede dankzij de wind die uit het westen waait en matig van kracht is. Het is bewolkt maar de zon zal ook veelvuldig te zien zijn.

Het weekend is de aftrap van een paar dagen bloedheet, zaterdag valt nog wel mee met 21 graden, een wind die van west naar noordoost draait en een vrijwel wolkenloze hemel zorgt ervoor dat de zon van vroeg in de ochtend tot laat in de avond bij ons zal zijn. Wat wel een dingetje gaat worden is de Uv-index, die ligt op 7 of hoger en dus is er een hoog risico van verbranding van de huid en is het dus raadzaam je goed in te smeren met zeker een factor 30+ zonnebrandcrème.

Zondag gaan we door de grens van 25 graden en kunnen weer een zomerse dag noteren, de wind draait verder door naar het oosten en voert tropisch hete lucht met zich mee. Het is onbewolkt en de wind is matig van kracht.

Vanaf maandag gaan we de tropische waarde van 30 graden doorbreken, maandag 30 graden, dinsdag 33 en woensdag mogelijk zelfs 34 graden en ook de nachten blijven zwoel met temperaturen van rond de 20 graden.

Daarna wordt het spannend, de weermodellen zijn het niet met elkaar eens, de één geeft een voortzetting aan van de tropische hitte terwijl de andere weer teruggaat naar wat normalere of net daaronder temperaturen.

BBQ-cijfer voor vandaag: 7

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook