13.9 C
Medemblik
14 juli 2020 23:58
Medemblik Actueel.

Foto: Theo Boonstra
Foto: Theo Boonstra

Internationaal Skeelertoernooi bij Radboud

MEDEMBLIK/WERVERSHOOF – Een maand na het succesvol verlopen NK valt er weer 3 dagen te genieten van skeelerwedstrijden in Wervershoof en Medemblik. Van 28-30 juni komt een grote groep jeugd tot 18 jaar uit België, Denemarken, Finland en Duitsland om de strijd aan te gaan met de rijders van Radboud Inline-Skating en andere Nederlandse clubs. Met 3 verschillende parcoursen en een gevarieerd wedstrijdprogramma is het altijd wel de moeite waard om eens langs te komen om de toppers van de toekomst aan te moedigen.

Onderwijl kunt u genieten van een drankje en hapje, want ook dit keer zal er een snackwagen aanwezig zijn. Voor de jongere kinderen is er van alles te beleven in de kids corner met verschillende activiteiten of juist te relaxen met loungeplekken.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Theo Boonstra
Foto: Theo Boonstra

Doelstelling van het toernooi is om de jeugd te leren aan een gevarieerd sportief toernooi deel te nemen. Hierbij doet de jongste categorie pupillen 4 t/m Junioren A mee. Onze jongere rijders (vanaf circa 6 jaar) kunnen op deze wijze van hun oudere clubgenoten veel leren. Al onze huidige toppers hebben in het verleden al op jonge leeftijd deelgenomen aan dergelijke toernooien.

Zaterdag wordt er een loterij gehouden met dank aan de middenstand van Wervershoof en Medemblik voor het verstrekken van mooie prijzen.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Theo Boonstra
Foto: Theo Boonstra

Op zaterdag wordt na 18:00 ook de spectaculaire 1uurs race gereden. Dit is een aflossingswedstrijd (relay) waarbij alle teams gezamenlijk starten en proberen zoveel mogelijk ronden te rijden in het uur. Deze wedstrijd staat los van het skeelertoernooi en hieraan zullen ook senioren wedstrijdrijders en recreanten meedoen. Wilt u ook meedoen met een team? Kijk dan op www.1hourrace.nl voor meer info.

Programma

  • Vrijdag: Wervershoof, Sjoerd Huisman Piste
  • Vanaf 18:00 200m flying lap (tijdritten) en vervolgens inline wedstrijden (met groepsstart).
  • Zaterdag: Medemblik 250meter baan, Opperdoezerpad 2
  • 9:30 start met de 1000m series, teampresentatie en in de middag de 1000meter finales, en daarna nog afvalkoersen. Na 18:00 de 1/2 en 1uurs race.
  • Zondag: Medemblik wegparcours, Opperdoezerpad 2

Vanaf 10:00 worden one-laps gereden, een behendigheidsparcours, 100 meter sprint en als afsluiting de puntenkoersen. Rond 16:00 zal de prijsuitreiking zijn waarbij de winnaars van het eindklassement zullen worden gehuldigd.

Foto: Theo Boonstra
Foto: Theo Boonstra

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?