20.9 C
Medemblik
26 mei 2020 16:19
Medemblik Actueel.

Dijklander ziekenhuis: Voorlichtingsavond artrose van de heup en knie

HOORN – De vakgroep orthopedie van het Dijklander Ziekenhuis verzorgt op woensdag 10 juli weer een voorlichtingsavond in Hoorn over artrose (slijtage) van de heup en knie. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die meer willen weten over artrose en de behandelingsmogelijkheden.

Artrose

Artrose is een aandoening van de gewrichten waarbij het kraakbeen in kwaliteit achteruit gaat en dunner en zachter wordt. Dit proces kan in alle gewrichten optreden, maar er zijn gewrichten waarin het vaker voorkomt, zoals de knie en heup. Artrose zorgt voor pijnlijke, stijve gewrichten. Soms zijn de klachten zo erg dat mensen er door gehinderd worden in hun dagelijks leven. Helaas is artrose niet te genezen, maar het kan wel behandeld worden. De voorlichtingsavond gaat daar verder op in.

Programma

De avond is op woensdag 10 juli in het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn en duurt van 19.00 tot 20.45 uur. Vanaf 18.45 uur bent u van harte welkom. Naast orthopedisch chirurg Eric Kraaneveld zijn ook de fysiotherapeut, verpleegkundig specialist en wijkverpleegkundige aanwezig om een presentatie te geven en uw vragen te beantwoorden. De toegang is gratis.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via een mail aan patientenservicepunt@dijklander.nl of telefonisch via 0229-257613.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook