Medemblik Actueel.

Archieffoto.
Schaatsen & skeeleren

Simon Schouten staat aan vooravond eindoverwinning KPN Marathon Cup

ANDIJK – Zaterdag zal worden beslist wie er aan de haal gaat met de eindoverwinning in de KPN Marathon Cup. Er zijn nog vier kanshebbers over waarvan twee Noord-Hollanders. Mats Stoltenborg uit Hoofddorp en Simon Schouten uit Andijk.

Schouten is de grote favoriet om op de Jaap Eden Baan het kampioenschap te pakken. “Ik ben er klaar voor, laat maar komen. Ik heb een sterke ploeg om mij heen. Ze willen zich allemaal opofferen voor mij. Het is het slimst om je geld op mij te zetten, maar niets is zeker”, laat Schouten weten.

Stoltenborg stond maandenlang op de eerste plaats, maar een slechte race een aantal weken geleden deden hem kelderen naar plek vier op de ranglijst. “Mijn kansen zijn behoorlijk geslonken. Ik moet behoorlijk wat punten goed maken. Het zal flink rekenen zijn en naar elkaar kijken komende zaterdag in Amsterdam”, aldus Stoltenborg.

Stand:

  1. Simon Schouten 209,4 punten
  2. Niels Mesu 206,4 punten
  3. Sjoerd den Hartog 204 punten
  4. Mats Stoltenborg 201 punten

Zondag zal er in NH Sport een uitgebreide reportage te zien zijn.

Reageren via facebook