Medemblik Actueel.

Irene Schouten samen met Jorrit Bergsma en mensen van Easyjet (Foto: Easyjet)
Irene Schouten samen met Jorrit Bergsma en mensen van Easyjet (Foto: Easyjet)
Schaatsen & skeeleren

Irene Schouten grijpt naast ticket World Cup 3km

ANDIJK – Of de vorm er nog niet is, of gewoon nog niet goed genoeg of dat de marathon van vorige week nog in de benen zit, Irene Schouten wist zich niet te plaatsen voor de World Cup wedstrijden over 3000m.

De eerste vijf van de lijst zijn geplaatst voor deze wedstrijden en Irene vond haar naam terug op plaats 6, ruim achter winnares Antoinette de Jong die in 4.01.79 over de finish kwam. De tijd van Irene, 4.08, 06 was zelfs een kleine 4 seconden te langzaam voor plaats 5 om zich te kunnen kwalificeren.

De vijf dames die wel gaan zijn Antoinette de Jong, Melissa Wijfje, Esmee Visser, Ireen Wüst en Reina Anema.

Vandaag staat de 5000 meter nog op de agenda en daar maakt Irene meer kans op een ticket voor de World Cups. Ze moet het in de zesde rit opnemen tegen de grote favoriet Antoinette de Jong al is het persoonlijk record van Irene Schouten een kleine seconde sneller dan die van Antoinette de Jong is de Jong toch een zeer geduchte tegenstandster.

Reageren via facebook