Zeeman sluit winkels in kleinere plaatsen

MEDEMBLIK – Zeeman blijkt in Nederland veel last te hebben van de online winkels en sluit daarom nog meer winkels en dan vooral in de kleinere kernen. Dit zegt Zeeman-baas Erik-Jan Mares in een gesprek met het AD. De afgelopen vijf jaar zijn er meer dan dertig winkels gesloten in voornamelijk kleinere plaatsen.

Mares kan of wil niet zeggen in welke kleinere plaatsen nog meer winkels worden gesloten. Mares zegt in het interview dat Zeeman realistisch moet zijn, klanten zijn anders gaan winkelen en daarom investeert Zeeman meer in grotere winkels en in online.  Zeeman sluit pas de winkels als het huurcontract is afgelopen.

Mares vervolgt in het interview dat tot nu toe niemand zijn baan is kwijtgeraakt en verwacht ook niet dat er gedwongen ontslagen zullen gaan vallen. In Nederland zijn 500 Zeeman-filialen en is een gezond bedrijf.

Buiten de landsgrenzen groeit Zeeman wel enorm, vooral in Spanje waar de winkelketen nu 41 winkels heeft en dat worden er dit jaar 100, vooral wegens gebrek aan concurrentie in Spanje kan Zeeman daar zo snel groeien.

Of Medemblik ook op het lijstje staat van Mares is voor nu nog niet duidelijk, maar Medemblik behoort wel tot de kleinere gemeenten. Laten we hopen dat het niet zover zal gaan komen.

[signoff]

Reageren via facebook