13.3 C
Medemblik
8 juli 2020 08:17
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik – zon, wolken en 18 graden

MEDEMBLIK – Terwijl het dinsdag onder de grote rivieren het bar en boos was, lokaal veel regen, zware onweersbuien en harde windstoten werd het bij ons enkel maar beter, de zon kwam er bij op de temperatuur na werd het toch nog een fraaie dag.

Vandaag gaat de temperatuur ook de juiste kant op, in de middag loopt deze op naar een graad op of 18 bij een zwakke soms matige wind uit het zuiden. Vanavond trekt de bewolking iets dichter en kan er vanavond of vannacht wat lichte neerslag gaan vallen. Deze regen zet zich door in de vroege donderdagochtend, een donderdag die bewolkt gaat verlopen met soms wat ruimte voor de zon. Met 18 graden in de middag zitten we vrijwel op het jaarlijkse gemiddelde. De wind draait van zuid naar zuidwest en is overwegend matig van kracht.

Vrijdag is er weer veel meer ruimte voor de zon, overdag 18 graden, in de nacht naar zaterdag weer dalend naar 13 graden. De wind is overwegend matig van kracht en neerslag gaat er niet vallen.

Zomers weekend

En dan het weekend. Haal de BBQ maar uit de schuur, maak de tuinmeubelen maar gereed en leg de zwemkleding klaar, het gaat warm worden.  Zaterdag 22 graden, veel zon maar ook wat bewolking en een zwakke wind uit het zuidwesten.

Zondag wordt het nog warmer met lokaal zomerse temperaturen van 25 graden en hoger. Er kan in de vroege ochtend een buitje gaan vallen maar de meeste kans op een bui zondag is zondagavond wanneer er (onweers)buien gaan ontstaan als voorbode voor weer een koelere week met temperaturen van rond de 17 graden.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?