14.6 C
Medemblik
21 mei 2020 02:48
Medemblik Actueel.

© Patch

Weerbericht Medemblik: heet….zeer heet

MEDEMBLIK – Na de recordhitte van woensdag, de 37 graden grens werd bij ons doorbroken waarmee het vorige record van juni met 2.4 graden werd verbroken.

Maar vandaag gaat dit record vrijwel zeker weer sneuvelen, mogelijk gaan we vandaag lokaal door de 38 graden grens waarmee ‘het nieuwe weer’ een feit is. Het nieuwe weer werd door de meteorologen pas voor medio 2050 voorspelt, temperaturen van boven de 35 graden voor onze regio. Wij hebben namelijk te maken met een zeeklimaat wat staat voor gematigde zomers en winters.

Het is onbewolkt, de wind waait uit het oosten en is overwegend matig van kracht, 3Bft. Doordat het onbewolkt is loopt de uv-index ook hoog op en is de kans op verbranding van de huid als u langer dan 10 minuten onbeschermd in de zon zit zeer groot.

Vrijdag gaat ook nog een hete tropische dag worden met een middagtemperatuur van rond de 34 graden en een zwakke tot matige oostelijke wind. Maar daarna lijkt er toch een kleine kentering te gaan komen.

Zaterdag neemt de kans op een bui toe en haalt de temperatuur de 30 graden niet meer, met 27 á 28 graden is het wel gedaan, voor heel veel mensen, de ‘hittehaters een genot, al mag het voor die groep mensen nog wel kouder worden. De wind draait van oost meer naar het zuidoosten en is overwegend matig van kracht.

Zondag is het droog maar is er wel meer bewolking en loopt de middagtemperatuur op naar rond de 26 á 27 graden. De nachttemperatuur zal zondagnacht voor het eerst weer onder de 20 graden uit gaan komen.

Na zondag gaan we terug naar de normale temperaturen voor deze tijd van het jaar.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook