Weerbericht Medemblik: zon maar ook sluierwolken en zomers warm

MEDEMBLIK – Vandaag is het net zoals gisteren niet helemaal onbewolkt maar trekken er regelmatig wolken over. Maar dat mag de pret niet drukken, de middagtemperatuur loopt gewoon op naar de zomerse waarde van 25, lokaal 26 graden, maar vlakbij het water net iets lager. De wind is zwak tot matig van kracht en waait uit het noorden. Aan het eind van de middag en vanavond is er een kleine kans dat er lokaal een onweersbui kan ontstaan. In de nacht naar woensdag daalt het kwik naar 18 graden.

Woensdag gaat het nog wat warmer worden maar is het ook drukkend benauwd, ’s middags loopt de temperatuur op naar een graad of 27 á 28. Tegen het einde van de middag ontwikkelen er zich vanuit het zuiden stevige onweersbuien die mogelijk ook onze regio komen bezoeken, tijdens zo’n onweersbui kan het even flink gaan regenen en is de kans op hagel ook aanwezig.

Na woensdag is het weer een stuk frisser met overdag temperaturen van rond de 21 graden, een hele normale temperatuur voor juni, schijnt de zon veelvuldig maar zijn er ook stapelwolken. De wind is overwegend matig van kracht en waait uit het westen/zuidwesten, vanaf zaterdag draaiend naar he oosten/noordoosten.

[signoff]

Reageren via facebook