Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Burgers van zoete aardappel en biet

Burgers van zoete aardappel en biet

Wat eten wij vandaag: Burgers van zoete aardappel en biet Wat eten wij vandaag: Burgers van zoete aardappel en biet Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 100 g gemengde noten
  • 100 g roomkaas met kruiden
  • 300 g zoete aardappel
  • 100 g rode biet
  • 1 bos lente-/bosui
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 3 tl kerriepoeder
  • 70 g tarwe griesmeel
  • 0,5 groentebouillontablet vegetarisch
  • 250 g cherry-/kerstomaatjes gemengd

Instructies

  1. Hak de noten fijn en meng de helft met de verse roomkaas.
  2. Schil de zoete aardappelen en bietjes en snijd ze in heel kleine stukjes (3-4 mmÇ). Snijd de lente-uitjes in zeer smalle ringen. Pel en hak de knoflook fijn.
  3. Verhit een scheutje olie in een diepe soeppan en roerbak hierin de zoete aardappel met de bietjes, het witte deel van de lente uitjes en de knoflook 4 minuten op een heel laag vuur. Schep in de tussentijd 2 el tarwe griesmeel op een diep bord en houdt dit apart.
  4. Schep de rest van de griesmeel en kerriepoeder door de gebakken groenten in de pan. Verkruimel de halve bouillontablet erover en schenk er 250 ml water bij. Breng al roerende aan de kook en kook 5-10 minuten tot zoete aardappel en griesmeel gaar zijn en het mengsel dik gebonden is. Roer de helft van de rest van lente-uitjes en de rest van de noten erdoor. Proef en voeg eventueel wat peper en zout toe.
  5. Verdeel de massa gelijkmatig over een plat bord (ca. 1 cm dik). Verdeel in 4 porties en vorm er met behulp van een mes 4 ronde burgers van. Laten afkoelen.
  6. Snijd de tomaatjes doormidden
  7. Rol de zijkanten van de burgers voorzichtig door de droge (achtergehouden) griesmeel.
  8. Bak ze om-en-om in een grote koekenpan met anti aanbak-laag in een scheutje hete olie. Voorzichtig omkeren. (Of grill ze op een met olie bestreken bakplaatje op de barbecue of onder de grill.)
  9. Serveer met de notencrème, tomaatjes en rest van de lente-uiringetjes erop.

Reageer op dit onderwerp