Medemblik Actueel.

Algemeen

Duizenden euro’s schade aan auto door onveilige verkeerssituatie Twisk

TWISK – Op 9 mei j.l. is omstreeks half 8 een onbekend voertuig tegen de auto van de bewoners aan de Dorpsweg 33 in Twisk gereden met grote gevolgen voor de eigenaar van de auto. Omdat de dader is doorgereden zit de eigenaar nu  met een schadepost van ruim 3000 euro.

Het lijkt de eigenaar van de auto stug dat de bestuurder er niets van heeft gemerkt gezien de schade aan de auto, zelf denkt de eigenaar dat het mogelijk een landbouwvoertuig is geweest.

Onveilige verkeerssituatie

In een schrijven aan de gemeente Medemblik schrijven de bewoners van de Dorpsweg 33: ,,Een ding is wel duidelijk, de verkeerssituatie voor onze boerderij leidt meermaals tot gevaarlijke situaties. Ondanks de 30 km zone wordt er veel te hard gereden. Doordat buurtbewoners voor onze boerderij auto’s parkeren wordt de weg te smal om elkaar met de auto te passeren. Bovenden is er een bocht in de weg waardoor er geen duidelijk overzicht is, o.a. door geparkeerde auto’s. Zeker niet wanneer automobilisten zich niet aan de 30 km houden. Het gebeurt bijna dagelijks dat wij auto’s hard horen remmen, vreemde manouvres uit zien halen en de “bijna” ongelukken zijn eigenlijk dagelijkse kost.

Samen met de buurtgenoten vraagt de bewoner nu dat de gemeente iets gaat doen aan deze onveilige verkeerssituatie, “het is wachten op de eerste slachtoffers.” . Zelf zien de buurtbewoners wel iets in een ander parkeerbeleid, scherpere handhaving van de maximum snelheid en het plaatsen van drempels of obstakels waardoor snel rijden niet meer mogelijk is.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook