Muzikale Wandeling te Zwaagdijk-Oost

ZWAAGDIJK-OOST – Zondag 2 juni a.s. is het dan weer zover, de muzikale wandeling in Zwaagdijk-Oost. En als het aan de tuineigenaren, en de muziek ligt wordt het wederom een succes! Zij waren de eerste bijeenkomst al geweldig enthousiast.

Wat kunt u verwachten?

  1. In de tuin van Patrick en Mariette van Diepen, De Gracht 1, spelen SWANDALEN, een super-leuke band, met al een grote schare fans die afkomen op hedendaagse rock, maar ook op de mooie rockballads van vroeger, die zij vol overtuiging en heel mooi, passend brengen. Zeker een aanrader, en als u toch in die tuin bent, PEARLY GATE speelt daar ook! Zij zijn 5 enthousiaste, door de wol geverfde muzikanten, die hun sporen hebben verdiend in de integrale uitvoering van The Last Waltz, de Tribute to Bob Dylan, de rock opera Tommy. Zij spelen in deze tuin akoestisch op bv gitaar, cajon, harmonica, bas, dulcimer, mandoline en dwarsfluit en zij brengen meerstemmig, oa liedjes van Joni Mitchel, James Tayler, Magna Carta, Crowded House, Dooby Brothers.
  2. In dezelfde straat kunt u bij Tino en Ineke Kok, De Gracht 16, genieten van de SCHALMSINGERS dit is een welbekend koor die olv Jeroen Aker allerlei prachtige Nederlandse liedjes, vanaf de jaren 30 tot nu, (ook weer meerstemmig) ten gehore brengt. Zij worden daarbij begeleid door piano, accordeon, keyboard en basgitaar. Een koor wat serieus bezig kan zijn, maar waarbij de grap niet vergeten wordt. Ook bij Tino en Ineke speelt het duo JAN EN JOS. Jos, oa bekend geworden van Vitalis, Q-Club, Moonlight Men, Down The Drain, is samen met Jan de country muziek ingedoken, en begeleid door de akoestische gitaar en electrische bas brengen zij op eigenzinnige wijze liedjes van Hank Williams, Leon Redbone, Leonard Cohen, Bob Wills, Nick Cave, Tom Waits. Maar ook eigen werk ontbreekt niet. Dit wordt smullen voor de liefhebber.
  3. Even verderop in de Gracht, zult u de tuin van Jaap en Jose Ursem, De Gracht 19, vinden, waar THREE OF US komt optreden. Men zegt: goede wijn behoeft geen krans, en dat is in dit geval helemaal waar. Prachtige songs, meerstemmig-mooi-ontroerend soms gebracht, om dan weer op te vlammen. Een genot om naar te luisteren. Zij worden afgewisseld door DUO DICTEE. Dirk en Thea spelen al tien jaar samen als duo, maar ook zitten ze samen in The Mordants. Als duo brengen zij de ene keer akoestisch en de andere keer met een elektronische band, liedjes vanaf de fifties tot nu. Ook weer een muziek met een schat aan ervaring en dat kun je zeker horen!
  4. Bij Jos Boon, Oliverstraat 10, spelen MASJA VERDONSCHOT en NO OFFENSE ook waarschijnlijk de tuin “plat”. Masja, een singer-songwriter staat bekend om haar mooie stem, haar goed vertolkte liedjes, met daarbij de mooie muzikale omlijsting en als afwisseling is dan de rockmuziek een prachtige tegenhanger. Deze jongens van No Offense hebben er ook echt zin in, om de luisteraar op iets moois te trakteren, dus………
  5. De JOHNNY CONTANT BAND speelt vandaag een thuiswedstrijd, zij spelen nl in de tuin van Pieter ( een bandlid) en Esther Duin, De Gracht 39. Waren zij een paar jaar geleden niet echt van plan om door te breken, tegenwoordig worden ze vaak gevraagd voor een optreden, en met de goed gebrachte muziek van “master Johnny Cash”, is dat ook echt begrijpelijk. En de overgang naar ELLIS FREIJSER zal zeer soepeltjes verlopen, want ze hebben al afgesproken dat ze ook samen wat zullen brengen! ELLIS zelf zegt over haar muziek: vind je passie, volg je hart. Zij is ( beter laat dan nooit) begonnen met gitaar spelen en maakte daar Engelstalige songs bij in de trend van Indie Folk Pop. Muziek is bedoeld om te raken, om verhalen te vertellen, om een palet van gevoelens te doen ontwaken. Mooi!
  6. Bij de gemeenschappelijke buren/speeltuin/grasveld aan de Volkersweg (oneven) spelen THE HERONS. Dit is een band met zes leden uit heel NoordHolland die elkaar vinden in de muziek van Bruce Springsteen, Dire Straits, de Dijk, Blof, The Common Limits en vele anderen. Zij spelen op gitaar, bas, percussie, drums en veel samenzang, en de muziek wordt door vele mensen zeer enthousiast ontvangen, dus zeker een bezoekje waard. Wilt u daar nog even langer blijven? Dat kan, want daar spelen ook de “volle zalen trekkende” band Halfvol. Bij deze jongens is je glas echt halfvol, want je gaat automatisch mee dansen. Heerlijk ritmisch en uitnodigend, dus zin om te bewegen?
  7. Aan de Zwaagdijk 196A staat de nieuwe boerderij van Jan Schilder en Wies Kerkhof. U kunt daar genieten van een partijtje heerlijke-eerlijke samenzang, zonder begeleiding! De dames van LIKE THIS zingen al hun liederen a capella, en dat gaat super zuiver, perfect getimed, en tijdens onze vorige wandeling hebben we meerder complimenten over deze dames gekregen! Ook zij hebben de contacten met hun “buur” musici al gelegd, en zullen dan ook met de THREE MEN BAND vast een aantal liedjes samen zingen. Tja, deze band bestaat natuurlijk uit drie mannen, die op gitaar, drums, basgitaar het populairdere werk brengen zoals Beatles, Amazing Stroopwafels, Stones, Pink Floyd ed. Maar ook kunnen zij het aan om prachtige Nederlandse juweeltjes aan ons te serveren.
  8. Bij de mooi boerderij van Piet en Lia Dekker, Zwaagdijk 201 is er genoeg ruimte voor de Fanfare SINT GREGORIUS uit Nibbixwoud. Deze fanfare is een gezellige club met elkaar waarbij jong en oud zich op zijn/haar gemak voelt. Doordat zij een jeugdopleiding hebben( Music4U) hebben zij veel jongere leden, maar bv ook “de gehuldigde” Atie Kroon-Appel, die al 50 jaar bugel speelt. Het repertoire is afwisselend, mooi om te spelen maar zeker mooi om naar te luisteren. Zij willen graag een serenade voor u brengen!
  9. Wie ook graag voor u willen zingen zijn Theo en Margret, zo enthousiast brengen zij liedjes van vroeger, toen de ouderen nog jong waren. En het zal dan ook een blijk van herkenning brengen, en misschien nodigt het wel uit tot een dansje ( van toen we verkering hadden). Liedjes van oa Willeke, Saskia en Serge, Pussycat, George Baker, The Seekers passeren de revue.

U kunt de tuinen herkennen aan de gekleurde vlaggetjes, en u zult overal gastvrij en muzikaal ontvangen worden. Ook staat er in elke tuin een hoed, gitaarkoffer oid; de muzikanten spelen helemaal belangeloos! Zij willen graag dat u een mooie middag zult hebben!

Na afloop van de tuinwandeling is er in café de Ark een after party mmv HIGH HEAL SNEEKERS, waarbij het genieten nog wel eventjes door gaat!

Graag zien wij u op 2 juni vanaf 13.30 uur in een van de tuinen! Op www.dorpsraadzwaagdijk.nl kunt u zelf de tuinindeling downloaden. Deze liggen ook voor u klaar in elke tuin.

[signoff]

Reageren via facebook