15.9 C
Medemblik
4 juli 2020 14:02
Medemblik Actueel.

FC MEDEMBLIK

FC Medemblik 1 kan zich opmaken voor nacompetitie

MEDEMBLIK – FC Medemblik 1 heeft haar laatste competitiewedstrijd prima afgesloten. In Medemblik werd eenvoudig met 4-1 gewonnen van Succes 1 waardoor het team van scheidend trainer Hoffman op de 4e plaats is geëindigd. Deze plek is uiteindelijk goed genoeg voor nacompetitie. 

In theorie kon Succes 1 de 4e plek nog overnemen van FC Medemblik 1 maar daartoe moest het met vier doelpunten verschil winnen. Dit heeft er eigenlijk nooit ingezeten. Wel kwamen de bezoekers uit Hippolytushoef na 15 minuten spelen op 0-1 via Maikel Hoekstra, maar daarna was het FC Medemblik dat de boventoon voerde. Dat het halverwege nog ‘slechts’ 1-1 stond door een gelijkmaker van Milco Leijen was vooral te wijten aan slordig omgaan met een reeks van kansen door FC Medemblik. De tweede helft gaf een zelfde beeld en de uiteindelijke 4-1 uitslag was een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. In de tweede helft scoorden voor FC Medemblik 1 achtereenvolgens Niels Koster, Patrick Barendse en Deylano Kemker.

Omdat net als elk jaar ook dit seizoen de promotie/degradatieregeling niet echt uitblinkt door duidelijkheid is ook nu enige uitleg op zijn plaats. DWOW 1 is kampioen en promoveert dus rechtstreeks naar de 3e klasse. De 1e periode wonnen zij ook maar deze gaat nu naar de nummer 2 Con Zelo 1. De tweede periode werd eveneens gewonnen door DWOW en deze gaat nu naar JVC 1 dat 1 punt voor bleef op FC Medemblik 1. Wat nu rest is een derde periodekampioenschap voor het hoogste team in de stand. Dat nu is FC Medemblik 1 op de 4e plaats. Snapt u het nog? Maakt niet uit. FC Medemblik 1 geldt nu als zogenaamde ‘laagst geplaatste periodekampioen’ in de 4e klasse A (na Con Zelo en JVC) en gaat op 2e pinksterdag 10 juni 2019 allereerst één nacompetitiewedstrijd spelen in Heerhugowaard tegen Hugo Boys 1, de nummer 12 uit de 3e klasse A. Er wordt dus maar één wedstrijd gespeeld en helaas voor FC Medemblik betreft het een uitwedstrijd.

De winnaar van deze nacompetiewedstrijd plaatst zich voor de finalewedstrijd op 16 juni 2019 voor een tweede nacompetiewedstrijd voor promotie naar de 3e klasse. Deze wedstrijd wordt gespeeld op een nader te bepalen neutraal terrein.

Eindstand 4e klasse A:

01 DWOW 1 55 Promotie naar 3e klasse
02 JVC 1 48 nacompetitie
03 Con Zelo 1o 46 nacompetitie
04 FC Medemblik 1 44 nacompetitie
05 Geel Zwart ’30 1 39
06 Succes 1 38
07 Dirkshorn 1 35
08 DWB 1 30
09 Vv Schagen 1 29
10 SCR 1 27
11 Flevo 1 25 nacompetitie
12 De Koog 1 22 nacompetitie
13 Wieringerwaard 1 20 degradatie naar 5e klasse

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

 

Reageren via facebook