Menu van de dag – Flensjes met verse appel-honingcompote en blauwe bessen
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 2 goudrenet appels
- 1 citroen
- 2 el honing
- kaneel
- 75 g bloem
- 1 ei
- 200 ml melk
- vloeibare margarine
- 4 takjes munt
- 100 g blauwe bessen
- poedersuiker
Instructions
- Schil de appels, halveer, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes. Doe de appels in een kleine (MasterChef) pan (2,9 liter).
- Rasp de citroenschil erboven. Knijp er een halve citroen door een zeefje boven uit (dan vallen eventuele pitjes in het zeefje). Voeg de honing en 100 ml water toe.
- Kook de appels in ca. 5 minuten tot compote met stukjes. Voeg kaneel naar smaak toe.
- Roer in een (MasterChef) mengschaal (1½ liter) de bloem met ½ tl zout, het ei en de helft van de melk door elkaar.
- Voeg de rest van de melk beetje bij beetje toe en roer toe er geen klontjes meer zijn.
- Verhit een beetje margarine of boter in een MasterChef crèpepan (26 cm), schep er een flinke lepel beslag in.
- Bak het flensje aan beide kanten licht bruin.
- Schuif op een bord dat op een pan met een laagje kokend water staat.
- Leg er een ander bord omgekeerd op om warm te houden.
- Bak van de rest van het beslag nog 7 flensjes.
- Haal muntblaadjes van de takjes.
- Schep op elk flensje een lepel appelcompote (warm of koud).
- Klap ze dicht of rol ze op.
- Bestrooi ze met de bessen, blaadjes munt en poedersuiker.
Serving size: 4 Calories: 346 kcal Fat: 16g Carbohydrates: 43g Protein: 6g
Reageer