12.4 C
Medemblik
8 juli 2020 02:13
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten

Menu van de dag – Flensjes met verse appel-honingcompote en blauwe bessen


Menu van de dag - Flensjes met verse appel-honingcompote en blauwe bessen
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 2 goudrenet appels
  • 1 citroen
  • 2 el honing
  • kaneel
  • 75 g bloem
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • vloeibare margarine
  • 4 takjes munt
  • 100 g blauwe bessen
  • poedersuiker
Instructies
  1. Schil de appels, halveer, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes. Doe de appels in een kleine (MasterChef) pan (2,9 liter).
  2. Rasp de citroenschil erboven. Knijp er een halve citroen door een zeefje boven uit (dan vallen eventuele pitjes in het zeefje). Voeg de honing en 100 ml water toe.
  3. Kook de appels in ca. 5 minuten tot compote met stukjes. Voeg kaneel naar smaak toe.
  4. Roer in een (MasterChef) mengschaal (1½ liter) de bloem met ½ tl zout, het ei en de helft van de melk door elkaar.
  5. Voeg de rest van de melk beetje bij beetje toe en roer toe er geen klontjes meer zijn.
  6. Verhit een beetje margarine of boter in een MasterChef crèpepan (26 cm), schep er een flinke lepel beslag in.
  7. Bak het flensje aan beide kanten licht bruin.
  8. Schuif op een bord dat op een pan met een laagje kokend water staat.
  9. Leg er een ander bord omgekeerd op om warm te houden.
  10. Bak van de rest van het beslag nog 7 flensjes.
  11. Haal muntblaadjes van de takjes.
  12. Schep op elk flensje een lepel appelcompote (warm of koud).
  13. Klap ze dicht of rol ze op.
  14. Bestrooi ze met de bessen, blaadjes munt en poedersuiker.
Voedingswaarde informatie
Aaantal: 4 Caloriën: 346 kcal Vet: 16g Koolhydraten: 43g Eiwitten: 6g

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?



Uw banner hier?