Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Fricandeau met appel en gekonfijte bospeen

Fricandeau met appel en gekonfijte bospeen

Wat eten wij vandaag: Fricandeau met appel en gekonfijte bospeen Wat eten wij vandaag: Fricandeau met appel en gekonfijte bospeen Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 750 g varkensfricandeaus
  • 4 rode appels
  • 1 bos wortel of
  • 400 g waspenen
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 theel. gemberpoeder (djahé)
  • 4 eetl. bouillon
  • 3 eetl. vloeibaar bakproduct of
  • 3 eetl. arachideolie
  • 6 teentjes knoflook, gepeld
  • 2 theel. gedroogde italiaanse kruiden
  • 250 ml appelsap

Instructies

  1. Haal het vlees 20 minuten voor het gebruik uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 120°C.
  2. Bestrooi het vlees rijkelijk met zout en peper. Was de appels en boor de klokhuizen eruit.
  3. Snijd het loof van de wortels maar laat er een klein stukje groen aan. Leg de wortels in de ovenschaal en verdeel er olijfolie, de gemberpoeder, zout en de bouillon over.
  4. Zet de wortels afgedekt met een deksel of aluminiumfolie onderin de oven.
  5. Verhit de olie in de braadpan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin.
  6. Voeg de teentjes knoflook, de Italiaanse kruiden en het appelsap toe en zet de pan in het midden van de oven.
  7. Braad het vlees in circa 50 minuten gaar. Zet de laatste 30 minuten de appels er in het braadvet bij. Schep af en toe wat braadvocht over het vlees en de appels.
  8. Haal beide uit de braadpan en zet ze op een schaal in de uitgeschakelde oven. Laat het braadvocht iets inkoken tot jus. Serveer het vlees in plakken, met de appels en de wortels.

Opmerkingen

Note: ovenvaste braadpan en ovenschaal

Reageer op dit onderwerp