14.6 C
Medemblik
8 juli 2020 12:04
Medemblik Actueel.

Toekomst gemeente Medemblik: ‘ze doen toch wat ze willen’

MEDEMBLIK – Met deze vraag ging George van Keulen, commissielid voor GroenLinks de boer op in Medemblik. Van Keulen zal aankomende donderdag zijn collega commissieleden ook deze vraag voorleggen over de toekomst van de gemeente Medemblik.

Van Keulen wil dat de bewoners van de gemeente Medemblik nu aan het woord moeten komen en moeten beslissen over de toekomst van Medemblik. Officieel zeggen de bestuurders van de 7 gemeenten in Oostelijk Westfriesland dat er absoluut geen plannen zijn voor 1 gemeente Westfriesland maar er sluimert toch wel iets. De samenwerking tussen de 7 gemeenten wordt hechter en hechter, Hoorn is met 1 Hoorn het centrale punt in Westfriesland waar mensen terecht kunnen voor de Wmo.

In het ‘Pact van Westfriesland’ schrijven de 7 gemeenten dat zij Amsterdam gaan helpen met een aantal uitdagingen en dat er wordt ingezet op 20.000 huizen erbij in Westfriesland, de bereikbaarheid, de bedrijvigheid en op toerisme.

De burgemeester van Hoorn, Jan Nieuwenburg, ontkent ten stelligste dat er wordt gewerkt aan de gemeente Westfriesland maar zegt George van Keulen: ,,Tegelijkertijd gaat de intensivering van de samenwerking in rap tempo verder en worden de geluiden sterker, dat fusie op termijn onvermijdelijk is.”

Volgens van Keulen willen de meeste inwoners van de gemeente Medemblik helemaal geen fusie en ook de plannen om  Amsterdam naar Westfriesland te halen valt bij de meeste inwoners van de gemeente Medemblik niet goed.

Donderdagavond zal van Keulen de resultaten van de enquête voorleggen aan de commissie samenleving.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?