Bouw van 99 windmolens van 180 meter hoog in de Wieringermeer begonnen

HOLLANDS KROON – Het voorbereidende werk voor de komst van de windturbines van Vattenfall is vrijwel afgerond. De kabels liggen in de grond, het asfaltwerk is grotendeels gedaan en een groot deel van de fundaties is gelegd en geheid.

Daarmee is de basis gelegd en kunnen de windturbines, in onderdelen, naar de Wieringermeer worden vervoerd. Er komen 99 windturbines met een tiphoogte van bijna 180 meter, meldt nieuwspartner SchagenFM.

De locatie van Vattenfall aan de Oosterterpweg in Wieringerwerf wordt uitgebreid. Het biedt ruimte aan kantoren, opslagcontainers en auto’s van medewerkers en bezoekers.

De eerste turbine is nu grotendeels op de plek van bestemming. Aan de Oostermiddenmeerweg zijn de torendelen en de wieken afgeladen van de vrachtwagen.

[signoff]

Reageren via facebook