Medemblik Actueel.

Evenementen

Programma Medemblik Nautiek

MEDEMBLIK – De Medemblik Regatta wordt sinds 1985 georganiseerd in Medemblik. In 2010 introduceerde de gemeente Medemblik Nautiek Festival op de slotdag van de Medemblik Regatta. Die dag stond in het teken van allerlei activiteiten, muziek, watersport en entertainment in en rond de haven in het stadscentrum.

Donderdag 23 mei:

 • 09:00 – 17:00 – Optimist on Tour: Kinderen leren zeilen, windsurfen, kanovaren en SUPpen in de beschutte haven van Medemblik.
 • 09:00 – 15:00 – Reddingsboot Prins Hendrik: In combinatie met de Optimist on Tour vaar je een rondje mee met de reddingsboot van de KNRM.
 • 17:00 – Regatta menu: De horeca in Medemblik biedt een speciaal regatta menu aan voor een speciale prijs. Meer informatie over de deelnemende horeca volgt binnenkort.

Vrijdag 24 mei:

 • 09:00 – 17:00 – Optimist on Tour: Kinderen leren zeilen, windsurfen, kanovaren en SUPpen in de beschutte haven van Medemblik.
 • 09:00 – 15:00 – Reddingsboot Prins Hendrik: In combinatie met de Optimist on Tour vaar je een rondje mee met de reddingsboot van de KNRM.
 • 15:00 – 17:30 – Pendeldienst: Een pendeldienst tussen het stadscentrum en het Regatta Center brengt je van en naar de beide locaties. Stap in de boot of neem het treintje. Opstappunten van zowel boot als trein maken we binnenkort bekend op deze pagina.
 • 17:00 – Regatta menu: De horeca in Medemblik biedt een speciaal regatta menu aan voor een speciale prijs. Meer informatie over de deelnemende horeca volgt binnenkort.

Zaterdag 25 mei:

 • 09:00 – 17:00 – Optimist on Tour: Kinderen leren zeilen, windsurfen, kanovaren en SUPpen in de beschutte haven van Medemblik.
 • 09:00 – 15:00 – Reddingsboot Prins Hendrik: In combinatie met de Optimist on Tour vaar je een rondje mee met de reddingsboot van de KNRM.
 • 12:00 – 16:00 – TulpenRace: De TulpenRace is een serie van 4 wedstrijden, verdeeld over 4 verschillende jachthavens in West-Friesland. De TulpenRace tijdens de Medemblik Regatta is de tweede editie van de race in 2019. Startplaats is de Oosterhaven, de wedstrijden worden gevaren op het IJsselmeer. Meer informatie over de TulpenRace is hier te vinden.
 • 15:00 – 17:30 – Pendeldienst: Een pendeldienst tussen het stadscentrum en het Regatta Center brengt je van en naar de beide locaties. Stap in de boot of neem het treintje. Opstappunten van zowel boot als trein maken we binnenkort bekend op deze pagina.
 • 12:00 – 17:00 – Nautiek Festival: Vandaag beleeft het Nautiek Festival haar hoogtepunt met diverse activiteiten. De KNRM heeft haar open dag, de scouting organiseert allerlei sportieve activiteiten en Costas komt met een foodbar. Ontdek de kleding van onze kledingpartner SLAM in de sample sale en leer meer over de musea in omgeving West Friesland.
 • 13:00 – 18:00 – Podium programma
 • 13:30 – SG de Dijk (muziekoptreden scholengemeenschap) en optreden Dazzling (dansschool)
 • 17:00 – Prijsuitreikingen Medemblik Regatta en TulpenRace
 • 17:00 – Regatta menu: De horeca in Medemblik biedt een speciaal regatta menu aan voor een speciale prijs. Meer informatie over de deelnemende horeca volgt binnenkort.
 • 19:30 – Floating Movie: De haven wordt omgetoverd tot een filmtheater. Kijk vanuit je boot, of zoek een mooi plekje op de kade en geniet van een avond met film en popcorn. De filmkeuze wordt binnenkort bekend gemaakt.

Door het organiseren van activiteiten in het centrum vergroot dit de uitstraling van Medemblik als watersportstad. De Medemblik Regatta en Medemblik Nautiek waren deels al met elkaar verweven door de Optimist on Tour, waar kinderen leren zeilen, kanovaren, windsurfen en SUPpen. Vanaf dit jaar wordt de samenwerking nog verder aangehaald. In plaats van alleen in het centrum van Medemblik, komen de activiteiten nu ook richting het Regatta Center.

Voor de Medemblik Regatta is deze samenwerking een mooie kans verder uit te breiden. Zeilers kunnen zo na de wedstrijden ontspannen rond het Regatta Center en in het centrum. Tevens biedt dit een mogelijkheid nog meer mensen bekend te maken met de zeilsport door het Nautiek festival zo dicht naar het Regatta Center te trekken.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageren via facebook