15.8 C
Medemblik
20 september 2020 15:10
Medemblik Actueel.

Windpark Fryslân van start, 89 windturbines op het IJsselmeer

MEDEMBLIK – Het gaat nu dan echt gebeuren, Windpark Fryslân start met de bouw van 89 windmolens goed voor elk 4,3 megawatt nabij Breezanddijk in het IJsselmeer. De eerste windmolens moeten begin 2020 energie gaan leveren.

Tegen de komst van het windpark in het IJsselmeer is veel weerstand maar de Raad van State besloot vorig jaar alle bezwaren ongegrond te verklaren en toestemming te geven voor de bouw van het enorme windpark. Vooral de pleziervaart waaronder watersporters als zeilers en (kite)surfers waren fel tegen de komst van het windpark. Maar Martijn ten Klooster, adviseur van Windpark Fryslân, wuift de bezwaren weg door te zeggen dat de molens enkele honderden meters uit elkaar komen te staan waardoor er genoeg ruimte voor de pleziervaart en watersporters overblijft.

Het hele park zal medio 2021 volledig in werking zijn.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?