Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Hachee

Hachee

Wat eten wij vandaag: Hachee Wat eten wij vandaag: Hachee Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 1000 g runderriblappen, in blokjes
  • 2 eetl. bloem
  • 2 eetl. boter of
  • 2 eetl. vloeibaar bakproduct
  • 500 g uien, in halve ringen
  • 1 eetl. bruine basterdsuiker
  • 2 eetl. rodewijnazijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 1,5 sneeën bruinbrood, verkruimeld, zonder korst
  • 330 ml donkerbruin bier, flesje

Instructies

  1. Schud de blokjes vlees om met de bloem en wat zout.
  2. Verwarm de boter en bak het vlees in porties rondom aan. Schep het uit de pan en fruit in het overgebleven bakvet de uien op lage stand in circa 5 minuten zacht.
  3. Doe al het vlees weer terug in de pan en voeg de rest van de ingrediënten toe. Roer alles door en breng aan de kook.
  4. Sluit dan de pan en zet de warmtebron laag. Laat het vlees in circa 2,5 uur gaar stoven. Breng op smaak met versgemalen peper.

Reageer op dit onderwerp