Steak de Paris (Foto: DEEN Supermarkten)

Steak de Paris

Steak de Paris

Steak de Paris Steak de Paris Het recept uitprinten
Aantal personen: 4 Prep Time: Kooktijd:
Nutrition facts: 750 Kcal calories 66 gram fat

Ingrediënten

4 biefstukken (à 150 g)
50 g roomboter
1 eetl. arachideolie
2 el cognac of
2 eetl. vieux
250 g roomboter (zacht)
1 bosje verse peterselie (fijngehakt)
1 el verse dragon (gehakt)
2 teentjes knoflook (geperst)
2 el citroensap
vershoudfolie

Instructies

Begin met de kruidenboter. Meng alle ingrediënten hiervoor en breng op smaak met zout en peper.

Vorm van de boter een rol in vershoudfolie en leg deze rol in de koelkast of kort in de diepvries om op te stijven.

Bestrooi de biefstukken met zout en peper.

Verhit de boter en olie en bak het vlees hierin 2-3 minuten per kant.

Neem het vlees uit de pan en voeg de cognac toe aan het bakvet.

Serveer de biefstukken met de jus en leg er een plakje kruidenboter op.

Opmerkingen

Lekker met gebakken aardappels of friet en een Franse salade. Variatie: Maak ook eens een ‘steak au poivre’. Bestrijk de biefstukken met olie en druk er grof gemalen zwartepeperkorrels in. Bak het vlees en voeg 50 ml witte wijn en 125 ml kookroom toe aan het bakvet. Tip: Franse salade: maak knoflookcroutons van geroosterde blokjes stokbrood, besprenkeld met olijfolie en knoflook. Meng met 1 kropsla, walnoten en stukjes geroosterd ontbijtspek. Giet er een dressing van notenolie, rodewijnazijn, mosterd, zout en peperoverheen.

Reageren via facebook