Menu van de dag – Spinazie roomkaasnestjes
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 1 kg kruimige aardappelen, geschild
- 2 eieren
- 100 g roomkaas
- 500 g mager gehakt
- ½ zakje gehaktkruiden
- 4 el olijfolie
- 1,2 kg gewassen spinazie
- 1½ dl hete melk (of kookvocht)
Instructions
- Halveer de aardappelen en kook ze in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.
- Kook ondertussen in ruim kokend water de eieren in ca. 8 minuten hard. Laat ze onder de koude kraan schrikken en pel ze. Prak de eieren fijn en meng ze met de helft van de roomkaas. Verdeel het ei-roomkaasmengsel in 8-12 porties.
- Meng het gehakt met de kruiden. Draai van het gehakt met natte handen 8-12 kleine ballen.
- Druk in het midden van elk gehaktballetje een portie ei-roomkaas, vouw het gehakt er zo omheen dat het ei-roomkaasmengsel goed verstopt zit (zonder kieren) en draai tot gladde ballen.
- Leg de balletjes een paar minuten in de koelkast om op te laten stijven.
- Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en gaar, ca. 5 minuten. Rol ze telkens even door zodat ze gelijkmatig bruin worden.
- Verhit de rest van de olie in een grote pan of wok en voeg beetje bij beetje de spinazie toe totdat alle blaadjes zijn geslonken.
- Roer de rest van de roomkaas erdoor, laat ca. 2 minuten zachtjes koken en breng op smaak met wat peper en zout.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de hete melk (of het kookvocht) en naar smaak peper en zout toe.
- Verdeel wat aardappelpuree over 4 borden, schep op de aardappelpuree een nestje van de spinazie en leg hier wat gehaktballetjes in.
Serving size: 4 Calories: 526 kcal Fat: 30g Carbohydrates: 12g Protein: 12g
Reageer