Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Aardappelsalade met peultjes en zalm

Aardappelsalade met peultjes en zalm

Aardappelsalade met peultjes en zalm Aardappelsalade met peultjes en zalm Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd:
Voedingswaarde 190 Calorieën 10 gram Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

200 g peultjes
450 g voorgekookte aardappelpartjes of -schijfjes
150 g gerookte zalmsnippers
3 gedroogde tomaten op olie
1 el olijfolie
4 el yoghurt
1 el citroensap
1 el gehakte dille (vers of diepvries)
versgemalen peper
zout

Instructies

Haal de peultjes af en kook ze 4 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over.

Kook de aardappelen 5 minuten of tot ze beetgaar zijn. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.

Schep peultjes, aardappel, zalm en gedroogde tomaten, in stukjes gesneden, luchtig door elkaar.

Meng de olijfolie, yoghurt, citroensap, dille, peper en zout door elkaar en giet deze over de salade.

Serveer er ciabatta bij, eventueel besmeerd met pesto.

Opmerkingen

Tip: In plaats van zalm is rauwe ham of tonijn naturel (blik) ook heel lekker.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook