Medemblik Actueel.

v.l.n.r. Burgemeester Frank Streng, wethouder Andrea van Langen, wethouder Harry Nederpelt, wethouder Joset Fit, wethouder Dirk Kuipers en gemeentesecretaris Jaap Zwaan (Foto: Marcel Rob)
v.l.n.r. Burgemeester Frank Streng, wethouder Andrea van Langen, wethouder Harry Nederpelt, wethouder Joset Fit, wethouder Dirk Kuipers en gemeentesecretaris Jaap Zwaan (Foto: Marcel Rob)

Wethouder van Langen werkt zich in de nesten met publicatie

MEDEMBLIK – Wethouder Andrea van Langen heeft zich in de nesten gewerkt door een publicatie in het huis-aan-huisblad Westfriesland op Zondag waarin zij in een rubriek scheef en deze ondertekende met mevr. Andrea van Langen voormalig Statenlid VVD en niet als wethouder van Medemblik.

Dit is bij de fractieleden van D66, PWF en GroenLinks niet goed gevallen, zij zeggen in een schrijven aan het college dat in het artikel, waarin opvallend genoeg elk agrarisch element ontbreekt, een partij politieke beschouwing wordt gegeven over het lopende formatieproces in onze provincie. Er zijn nu onderhandelingen bezig tussen GroenLinks en de VVD om de  nieuwe Staten in de provincie te gaan vormen.

In het stuk wordt vooral kritisch richting GroenLinks uitgevallen en dan in relatie tot vermeende mindere mogelijkheden voor woningbouw in de provincie.

De drie partijen zijn van mening dat dit artikel tot verwarring kan leiden omdat de wethouder bij de inwoners bekend is om haar functie als wethouder en niet als ex-statenlid voor de VVD.

Het college was vooral niet op de hoogte van deze publicatie en zegt op vragen dat het college collegiaal bestuur als uitgangspunt heeft en het college als één orgaan communiceert. Over het stuk van de wethouder zegt het college dat zij er kennis van hebben genomen en dat het artikel vanuit een andere, toegestane, functie is geschreven en ook zo is ondertekend.

Het college zegt er wel bij dat de handeling van de wethouder tot verwarring kan gaan leiden en de vraag rijst of het hier standpunten van het college betreft, maar uit het artikel blijkt al snel dat het niet uit naam van het college is geschreven.

Het college zegt tot slot dat dit onderwerp is meegenomen in de vergadering en gebeurtenissen als deze onderwerp van gesprek zijn om van daaruit te leren.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook