16.6 C
Medemblik
10 juli 2020 15:19
Medemblik Actueel.

Medemblik wil geen 2e Amsterdam worden, zo weinig mogelijk wegen opbreken voor werkzaamheden

MEDEMBLIK – Wie regelmatig in Amsterdam komt weet dat 1 van de grootste ergenissen de altijd een eeuwig opengebroken wegen zijn voor dan weer dit en dan weer dat. Medemblik wil dit tegengaan en gaat samen met de diverse bedrijven zoals energiebedrijven, waterleidingsbedrijven en glasvezelbedrijven zorgen dat zoveel mogelijk werkzaamheden waarbij de straat open moet gelijktijdig zullen gaan plaatsvinden.

Inwoners van Nibbixwoud en dan vooral de bewoners van de Oosteinderweg en de Dorpstraat worden zo langzamerhand moe van de wegopenbrekingen en willen dat de gemeente eens paal en perk gaat stellen aan deze werkzaamheden.

De gemeente laat weten dat zij een proactieve houding hebben aangenomen, en speciaal voor de aanleg van de glasvezelkabel is er toezichthouder aangesteld die o.a. de kwaliteit van het dichtstraten gaat controleren en als dit niet door de beugel kan zal het opnieuw moeten gebeuren of de gemeente herstelt het zelf op de kosten van de aannemer.

In een schrijven aan de bewoners van de Oosteinderweg en de Dorpstraat zegt de gemeente: ,,Ook is de reconstructie van de Oosteinderweg met de nutsbedrijven besproken en zijn de werkzaamheden op elkaar afgestemd. Betekent niet dat er geen onderhoud aan leidingen mag worden uitgevoerd. Een waterleiding moet ook eens worden vervangen, een huisaansluiting aangelegd of een verslechterde asfaltweg of riolering gewoon gerepareerd. Langer wachten kan tot heel andere overlast leiden. De gemeente kan dit niet tegen houden. Er is nu sprake van de aanleg van glasvezelkabel, een wens van vele bewoners. Om de overlast zoveel mogelijk te bepreken worden er door de grond geboord. Dit betekent wel dat er op verschillende punten opbrekingen worden gemaakt. Ergens moet er worden gestart en er zit een limiet aan de lengte van boren.

Medemblik kan het niet altijd tegenhouden maar waakt voor Amsterdamse omstandigheden waarbij er het hele jaar door wel wegen zijn opengebroken.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?