13.3 C
Medemblik
23 mei 2020 02:18
Medemblik Actueel.

Foto: Hidde Muije
Archieffoto: Hidde Muije

Bente Kerkhoff, hard op weg om een hele grote te worden

HEERDE/OOSTWOUD – Afgetekend won de Oostwoudse zaterdag de puntenkoers en daarmee haar eerste gouden plak op de Europa Cup in Heerde. De koers ging over 25 ronden en enkel een klein foutje in het begin van de wedstrijd, ze miste een ontsnapping maar wist dat halverwege de koers recht te zetten waarna er voor het peleton geen redden meer aan was.

Ver voor het peleton uit kwam zij als winnares over de finish in Heerde en na haar bronzen plak in Gross-Gerau dan nu de eerste gouden plak. Tegen Schaatsen.nl zegt Kerkhoff: “Er was best een groot gat en ik wilde het niet helemaal in mijn eentje dichtrijden. Dan kan je erna niet alles meer eruit halen”, begint ze. Daarom bleef de rijdster van RTC Noordwest tot halverwege koers in het peloton. “Toen dacht ik: als ik nu snelheid maak dan klap ik eroverheen. Dat moet genoeg kunnen zijn.

Kerkhoff wil nog niet te vroeg pieken in het seizoen, ze piekt liever tijdens het Wereldkampioenschap in Barcelona begin juli, waarvoor ze natuurlijk wel eerst geselecteerd moet worden.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook