Irene Schouten aan de bak in haar eerste EK Allround

ANDIJK – In Schaatstempel Thialf in Heerenveen start zaterdag het EK Allround met aan de start Andijkse Irene Schouten die zich voor het eerst aan de start ziet van een groot Allround toernooi. Irene Schouten leeft nu in een bubbel de aankomende 5 weken wat voor een familiemens als Irene een enorme opgave is.

Bellen met maar moeder doet ze elke avond, al snapt die niet dat ze 5 weken niet langskomt omdat ze in een bubbel moet zitten. Tegen Schaatsen.nl zegt Irene dat ze over de 5 weken in de bubbel dat ze er geen drama van wil maken. “We mogen gewoon hartstikke blij zijn dat we überhaupt kunnen schaatsen en dat er internationale wedstrijden voor ons georganiseerd zijn. Je traint niet voor niets de hele zomer hard om je te plaatsen voor deze wedstrijden, dus dan moet je ook niet te veel gaan zeuren. En wat zijn nou vijf weken in een heel mensenleven? Dat is gewoon heel weinig

Irene, Nederlands kampioen op de 3 en 5km had het EK niet in haar agenda staan maar tijdens de start van het schaatsseizoen liet Irene al duidelijk zien dat zij in topvorm verkeerd en zelfs op de 1500 meter haar persoonlijk record flink aanscherpte. Zaterdag start ze op de 500 meter, niet echt haar afstand maar ze gaat er volle bak  in om de 500 meter zo goed mogelijk door te komen.

Reageren via facebook