Irene Schouten bijna niet gehuldigd voor haar 3e plaats

Andijk – Ze zat nog na te genieten in de kleedkamer en was helemaal vergeten dat ze naar het podium moest voor haar huldiging. Het had daarom ook niet veel gescheeld of de hoogwaardigheidbekleders van de de ISU waren de huldigin gestart zonder Irene Schouten.

“Ik was bezig met mijn cooling-down en was helemaal niet met mijn hoofd bij de prijsuitreiking,” zei de 23-jarige Andijkse tegen Schaatsen.nl. Het was aan Yvonne van Gennip te danken dat ze nog op tijd kwam, van Gennip kwam de kleedkamer binnenstormen om te roepen waar ze bleef.

Haar Clafis-teamgenote en winnares van de zilveren medaille Carien Kleibeuker wist door de boel te vertragen te voorkomen dat de huldiging zonder Irene zou starten, tegen Schaatsen.nl vertelde Kleibeuker dat ze het aan de stok kreeg met een dame van de organisatie vanwege het ontbreken van Irene en dat zij de huldiging dan maar zonder haar zou gaan starten en dat kan natuurlijk niet.

Gelukkig was Irene net op tijd voor de huldiging en nam moe maar ontzettend blij haar dik verdiende bronzen medaille in ontvangst.  Haar coach Jillert Anema gaf haar tijdens de race flink op haar donder na een slechte 2e ronden waarna Irene even gas bijgaf met de bronzen plak als resultaat en een sterk verbeterde persoonlijk record. Irene was nog nooit onder de zeven minuten geweest, zelfs niet op het supersnelle ijs van Salt Lake City en nu in Rusland tijdens het WK schaatst ze 6:55,93. 

De experts bij de NOS lieten ook duidelijk blijken dat Irene de ster voor de toekomst is en waar wij nog veel van kunnen verwachten op de lange afstanden en op de massastart.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.