Medemblik Actueel.

Westfriese restaurants bij de schoonste van Nederland

MEDEMBLIK – Tientallen restaurants in Noord-Holland stonden tussen november 2015 en augustus 2016 onder verscherpt toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Dit omdat zij in twee jaar tijd minimaal drie boetes en in de genoemde periode minimaal één boete kregen voor slechte hygiëne of voedselveiligheid, meldt RTL Nieuws

Westfriese restaurants springen er op 1 na, allemaal goed uit, niet 1 is tussen november 2015 en augustus 2016 onder verscherpt toezicht geplaatst. Tako’s Wok in Wijdenes werd in 2016 onder verscherpte toezicht gezet omdat er een paar dingen niet in orde waren.  De uitbater van Taco’s Wok liet daarop in een reactie weten dat hij het absoluut niet eens was met de constateringen van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit(NVWA).

In een schriftelijke reactie schrijft de uitbater: “Er wordt beweerd dat er onvoldoende kennis is betreffende HACCP en de uitvoering daarvan. Ben hiermee grondig oneens. Ben meer als 25 jaar ondernemer in  de horeca, waarvan de laatste 13 jaar op deze locatie. In al die jaren ben ik natuurlijk meerdere keren gecontroleerd door de NVWA en altijd was alles prima in orde. Vaak werd mij zelfs gecomplementeerd op mijn kennis daarvan.” Taco’s Wok liet zelfs op eigen kosten een derde onafhankelijk bureau de zaak controleren en die constateerde geen gebreken en gaf Taco’s Wok een ruime voldoende.

Taco’s Wok zegt tot slot dat de impact van zo’n onderzoek en vermelding in een ‘blacklist’ een zeer negatieve uitwerking voor het bedrijf heeft.  De hele reactie van Taco’s Wok kunt u hier (PDF) lezen.

RTL vermeldt duidelijk dat het om verouderde gegevens gaat. Toch is besloten de rapporten openbaar te maken: “Omdat wij vinden dat klanten vanuit het oogpunt van voedselveiligheid en gezondheid het recht hebben te weten wat er gebeurt in de keukens van restaurants waar zij eten. Hoe sneller die informatie openbaar wordt, hoe beter, maar wij vinden niet dat restaurants het geheim mogen houden als zij zich in het verleden niet aan de regels hielden. Bovendien gaat het in dit geval om restaurants die onder verscherpt toezicht staan en dus meerdere overtredingen in een relatief kort tijdsbestek hebben begaan.”

Reageren via facebook