11.6 C
Medemblik
15 juli 2020 10:01
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten

Spruitjes met worteltjes en ribkarbonade

Spruitjes met worteltjes en ribkarbonade

Spruitjes met worteltjes en ribkarbonade Spruitjes met worteltjes en ribkarbonade Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 350 g spruitjes
  • 300 g mini-wortels
  • 1 kg kleine aardappelen, geschild
  • 400 g ribkarbonade
  • paprikapoeder
  • 50 g boter
  • ½- 1 el komijn
  • 1 el citroensap
  • 1 el mosterd

Instructies

Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Snijd de worteltjes in vieren. Halveer de aardappelen en kook ze in een laagje water in ca. 20 minuten gaar. Bestrooi ondertussen de karbonades met wat peper, zout en paprikapoeder. Verhit de helft van de boter in een koekenpan. Bak hierin het vlees om en om bruin. Zet het vuur lager en bak het vlees in 10-15 minuten gaar, afhankelijk van de dikte. Kook de spruitjes en de wortel ca. 5 minuten in ruim kokend water. Giet af. Verhit de rest van de boter in een wok. Bak hierin de spruitjes en wortelen ca. 5 minuten. Breng op smaak met de komijn, het citroensap en wat peper en zout. Haal de karbonades uit de pan en houd ze warm. Voeg 1½ dl heet water en de mosterd aan het braadvocht toe. Breng aan de kook. Verdeel de gebakken spruitjes en de gekookte aardappelen over 4 borden, leg de karbonades ernaast enschep de jus erover.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?