MEDEMBLIK – Samen met DEEN Supermarkten brengen wij elke dag een heerlijk gerecht waarvan u de ingrediënten natuurlijk bij de DEEN Supermarkt bij u in de buurt kunt verkrijgen.
Menu van de dag – Tilapia met wokgroenten en mango
Recipe Type: Hoofdgerecht
Cuisine: Thai’s
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 500 g tilapiafilet
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- ½ groene peper
- 100 g witte kool
- 100 g paksoi
- 100 g peultjes
- 1 mango (eetrijp)
- 50 g pinda’s
- 200 g pandanrijst
- 1 fles Koh Thai sweet & chili saus
- zonnebloem olie
Instructions
- Snijd de visfilets in repen.
- Pel de ui en snijd in kwarten.
- Pel de knoflook en hak fijn.
- Verwijder de zaadjes van de peper en snijd in ringetjes.
- Snijd de witte kool in repen.
- Snijd de paksoi in repen.
- Pel de mango en snijd in blokjes van 1 bij 1 centimeter.
- Rooster de pinda’s in een droge koekenpan.
- Kook de rijst in 8 minuten gaar. Verwarm wat zonnebloem olie in een wok op hapjespan en bak daarin de vis lichtbruin.
- Schep de vis uit de pan.
- Bak in dezelfde pan de knoflook en de peper.
- Voeg de witte kool toe en bak 2 minuten.
- Voeg de overige groenten toe en bak 2 minuten.
- Voeg de saus en vis toe en laat 1 minuut zachtjes koken.
- Haal de pan van het vuur en roer voorzichtig de mango erdoor.
- Serveer met rijst en garneer met de pinda’s.
Reageer