Menu van de dag – Tilapia met wokgroenten en mango

MEDEMBLIK – Samen met DEEN Supermarkten brengen wij elke dag een heerlijk gerecht waarvan u de ingrediënten natuurlijk bij de DEEN Supermarkt bij u in de buurt kunt verkrijgen.

Menu van de dag - Tilapia met wokgroenten en mango
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Type keuken: Thai's
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 500 g tilapiafilet
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ groene peper
  • 100 g witte kool
  • 100 g paksoi
  • 100 g peultjes
  • 1 mango (eetrijp)
  • 50 g pinda’s
  • 200 g pandanrijst
  • 1 fles Koh Thai sweet & chili saus
  • zonnebloem olie
Instructies
  1. Snijd de visfilets in repen.
  2. Pel de ui en snijd in kwarten.
  3. Pel de knoflook en hak fijn.
  4. Verwijder de zaadjes van de peper en snijd in ringetjes.
  5. Snijd de witte kool in repen.
  6. Snijd de paksoi in repen.
  7. Pel de mango en snijd in blokjes van 1 bij 1 centimeter.
  8. Rooster de pinda’s in een droge koekenpan.
  9. Kook de rijst in 8 minuten gaar. Verwarm wat zonnebloem olie in een wok op hapjespan en bak daarin de vis lichtbruin.
  10. Schep de vis uit de pan.
  11. Bak in dezelfde pan de knoflook en de peper.
  12. Voeg de witte kool toe en bak 2 minuten.
  13. Voeg de overige groenten toe en bak 2 minuten.
  14. Voeg de saus en vis toe en laat 1 minuut zachtjes koken.
  15. Haal de pan van het vuur en roer voorzichtig de mango erdoor.
  16. Serveer met rijst en garneer met de pinda’s.

 

Reageren via facebook