Medemblik Actueel.

Weerberichten

Weerbericht Medemblik – Lichte regen gedurende de ochtend.

MEDEMBLIK – Vandaag gaat soms een vrij onstuimige dag worden, zeker tijdens 1 van de talrijke buien kan de wind flink aantrekken. Vanmiddag is het weerbeeld iets vriendelijker en zijn er ook opklaringen maar vanavond komt er weer een tweede front aan die voor regen en veel wind gaat zorgen. De middagtemperatuur loopt op naar 7 graden, een paar graden te warm voor de tijd van het jaar en daalt naar 3 graden in de nacht naar maandag.

Tekst loopt door na de afbeeldingen

Ook maandag is nog een dag waarbij de wind soms stevig doorwaait en in de vroege ochtend kan er lokaal wat laaghangende bewolking ontstaan of zelfs mist. De zon zal zich ook zo nu en dan even laten zien en de middagtemperatuur loopt op naar 5 graden, een vrij normale temperatuur voor eind januari. In de nacht naar dinsdag daalt het kwik naar net boven met vriespunt en is de kans op gladheid tijdens zonsopkomst groot.

Dinsdag is de kans op mist groot, in de loop van de dag zal deze wel oplossen maar of het helemaal verdwijnt is nog maar de vraag. Met 4 graden in de middag en -1 in de nacht naar woensdag is de temperatuur gelijk aan het jaarlijkse gemiddelde. De wind is zwak tot matig en waait uit het westen/zuidwesten.

De dagen daarna blijft het licht winters met overdag temperaturen van 2-4 graden en ’s nachts vorst. Het is wisselvallig en dagelijks is kans op winterse neerslag. Wanneer de buien in de nachtelijke uren overtrekken kan het lokaal even wit worden. Vanaf vrijdag lijkt het een paar graden zachter. Het blijft wisselvallig, maar de kans op winterse neerslag neemt af.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageren via facebook